Kastamonuda Camide Hırsızlık Yapan Faslı Tutuklandı

Kastamonuda Camide Hırsızlık Yapan Faslı Tutuklandı

KASTAMONU'daki 3 camiye girerek hırsızlık yaptığı ileri sürülen Faslı 32 yaşındaki Younes Moubarik, tutuklanarak cezaevine gönderildi.Kastamonu'da dün farklı saatlerde Keskinler, Sarıkaya ve İsmailbey camilerine giren Younes Moubarik, yardım...

KASTAMONU'daki 3 camiye girerek hırsızlık yaptığı ileri sürülen Faslı 32 yaşındaki Younes Moubarik, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kastamonu'da dün farklı saatlerde Keskinler, Sarıkaya ve İsmailbey camilerine giren Younes Moubarik, yardım için toplanan 300 lira madeni para, bir cübbe ve sarık çaldı. İhbar üzerine araştırma yapan polis, güvenlik kamera kayıtlarından hırsızlığı gerçekleştiren kişinin 8 ay önce Birleşmiş Milletler tarafından bir proje kapsamında Türkiye'nin örf ve adetlerini incelemek, hukuk sistemini araştırmak üzere Kastamonu'ya geldiği öğrenilen Younes Moubarik olduğunu belirledi. Kaldığı evde yakalanarak gözaltına alınan Moubarik, emniyetteki sorgusunun ardından 'Hırsızlık' suçundan adliyeye sevk edildi. Hukuk Fakültesi mezunu olduğu iddia edilen Moubarik, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savunmasında pişman olduğunu söyleyen Younes Moubarik'in geçtiğimiz günlerde Kastamonu'da yayın yapan yerel bir gazeteye, "Önceden 1 yıl Ankara’da kaldım. Ancak Kastamonu, coğrafyasıyla, gelenek görenekleri beni çok etkiledi. Türkiye'yi ve Türk insanlarını çok seviyorum. Türk insanı gerçekten çok şerefli" şeklinde röpartaj vermişti.

FOTOĞRAFLI