Katil kocaya müebbet !

Katil kocaya müebbet !

Eşini doğum gününde öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde geçtiğimiz mart ayında boşanma davası açan eşi 33 yaşındaki Emine Ay’ı doğum gününde öldürdükten sonra kendisini de vurarak intihara kalkışan 45 yaşındaki İsmail Ay, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Tatkavaklı Beldesi’nde  geçen 29 Mart’ta, Emine Ay,  şoförlük yapan İsmail Ay’dan şiddet gördüğü için boşanma davası açtı.  Emine Ay, 6 ve 9 yaşlarındaki iki kızıyla birlikte eşi İsmail Ay’dan ayrı yaşamaya başladı. Eşinin kendisinden boşanmak istemesini kabullenemeyen İsmail Ay, olay günü Sabah saatlerinde görmek istediği büyük kızını yanına alarak bütün gününü onunla geçirdi. Emine Ay ise diğer kızı ve akrabalarıyla birlikte 33’üncü yaş gününü kutladı. Saat 21.15’te kızını teslim etmek için TOKİ konutlarına gelen İsmail Ay, eşini arayarak kızını getirdiğini ve aşağıya inmesini istedi. Emine Ay, kızını almak için apartmanın önüne indi. Çift, burada bir süre tartıştıktan sonra İsmail Ay, yanında taşıdığı tabancayı çıkarak kızının gözleri önünde Emine Ay’a kurşun yağdırdı. Eşine biri başına olmak üzere toplam 4 el ateş eden İsmail Ay, olay yerinden 10 metre uzaklaştıktan sonra çenesine ateş ederek, intihara kalkıştı. Emine Ay, olay yerinde yaşamını yitirdi.  İsmail Ay, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından  Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten eşini öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanmaya başlandı. Son kez hakim karşısına çıkan İsmail Ay,  son sözünde, mahkemenin takdirine sığındığını söyledi. 

Mahkeme, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Duruşmadaki tavırları sebebiyle mahkeme heyeti başkanının akıl sağlığının tespiti için hastaneye sevk ettiği, ancak akli dengesinin yerinde olduğu raporla resmiyet kazanan İsmail Ay, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Cezasında hiçbir indirim yapmayan mahkeme, sanığa ayrıca ’6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet’ suçundan da 2 yıl hapis cezası verdi.