Katil yakalandı, polis delil arıyor !

Katil yakalandı, polis delil arıyor !

G.Saray-Kızılyıldız maçı öncesinde öldürülen Sırp taraftar Marko İvkoviç’in katili olduğu ileri sürülen bir şüpheli yakalandı.

Gözaltındaki iki kişinin adını verdiği şüphelinin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Polis, delilleri toplamak için savcılıktan ek gözaltı süresi aldı.

Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre Turkish Airlines Euroleague’de Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız’ın Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynadığı basketbol maçı öncesi Sırp taraftar Marko İvkoviç’in öldürülmesiyle ilgili görüntüleri inceleyen polis, önceki gün beş kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltındaki kişiler, sorgularında suçlamaları reddettiği öğrenildi. 

 Katilin adını verdiler
 
Şüpheliler olay yerinde olduklarını kabul etmelerine karşın Sırp taraftarın öldürüldüğü anı görmediklerini iddia etti. Ancak şüphelilerden ikisinin sorguda bıçağı kullanan kişiye dair isim vermesi üzerine polis önceki akşam bir adrese baskın yaptı. Baskında Marko İvkoviç’in katili olduğu ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı. İsmi açıklanmayan ve G.Saray taraftarı olduğu öğrenilen şüpheli sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne getirildi. Şüpheli, ilk sorgusunda suçlamaları reddetti. Olayda kullanılan bıçağın elde olmaması ve delillerin tam olarak toplanamaması üzerine polis savcıdan ek gözaltı süresi aldı. 
 
‘Sade bir taraftarım...’ 
 
Öte yandan polisin incelediği görüntülerde, olay yerinden kaçarken görülünce gözaltına alınan Serhan T.’nin, “Maça girmek için salona doğru yürürken kavganın olduğunu gördüm ve başıma bir şey gelir diye koşarak oradan uzaklaştım. O sırada meşaleler atılıyordu. Sade bir taraftarım hiçbir taraftar grubuna da üye değilim. Gözaltındaki diğer kişileri de tanımıyorum” diye ifade verdiği öğrenildi. 
 
Kan örneği karşılaştırılacak
 
Gözaltındaki kişilerin sorgulamalarını sürdüren polis, altı kişiden alınan kan örneklerini incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Poliste hırsızlık, oto hırsızlığı, yaralama, ızrar ve görevli memura mukavemet gibi suçlardan kaydı bulunan altı şüphelinin kan örneği, Marko İvkoviç’in üzerinde bulunan ve farklı bir kişiye ait olduğu belirlenen kan örneğiyle karşılaştırılacak.