Katliam idam getirdi !

Katliam idam getirdi !
Güncelleme:

Pakistan'daki saldırı sonrası idam cezasının geleceği açıklandı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ülkenin kuzeyindeki Peşaver kentinde Pakistan Talibanı tarafından dün bir okula düzenlenen ve 132'si çocuk 145 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan baskının ardından, ülkede uygulanması askıya alınmış idam cezasının terör suçu için tekrar uygulanacağını açıkladı. Kanlı saldırının ardından okulun içinde çekilen fotoğraflar ise kan dondurdu.

Şerif, Peşaver'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Genelkurmay başkanının, terör suçlarından hüküm giymiş kişilerin idam cezasına çarptırılmaması ile ilgili çekincelerini anlattığını söyledi.

Şerif, "Terör suçları için askıya alınan idam cezasının tekrar uygulanması kararını onayladım. Daha önceden mahkeme tarafından suçlu bulunmuş teröristler idam cezasına çarptırılabilecek" diye konuştu.

Pakistan'da idam cezası olsa da 2008'de cezanın infazını erteleyen moratoryum getirilmişti.

Pakistan'ın Peşaver kentinde dün ordu tarafından yönetilen, asker ve memur çocuklarının gittiği bir okula Pakistan Talibanı (TTP) tarafından düzenlenen baskında, çoğu öğrenci 145 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

1795286.jpg

Kanlı saldırının ardından okulun içi savaş alanına döndü.

Okulun duvarlarındaki binlerce mermi izi dikkat çekti.

Pakistan ordu sözcüsü Tümgeneral Asim Bacva, okulda baskın hakkında gazetecilere bilgi verdi. Bacva, bazılarının güvenlik görevlilerininüniformalarından giymiş yedi militanın okula arka kısımdaki duvarları aşarak girdiklerini söyledi.

100 ÇOCUK KURŞUNA DİZİLDİ

Bacva'nın verdiği bilgiye göre, militanlar ilk olarak öğrencilerin okulun konferans salonunda toplandığı esnada kapıları kırarak salona girdi. Dört militan salondaki çocukları kurşuna dizdi. Kana bulanan salonda yaklaşık 100 çocuk yaşamını yitirdi.

Bacva, birçok öğrencinin kaçmaya çalıştığı sırada vurulduğunu, bazı öğrencilerin arkadaşlarının cansız bedenlerinin altına gizlenerek hayatta kalmayı başardığını aktardı. Bacva, şunları söyledi: "Daha sonra komando birliklerinin operasyon düzenlemesiyle militanlar okulun yönetim binasında sıkıştırıldı. Militanlar, okul müdürü ve öğretmenlerin sığındığı lavaboya el bombaları attı. Daha sonra beş militan binanın değişik noktalarında üzerlerindeki bombaları patlattı."

VAHŞETİN ARDINDAN ŞOK GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

Bacva, olayda toplam 148 kişinin yaşamını yitirdiğini, 142 kişinin yaralandığını açıkladı. Ordu sözcüsü, "Uluslararası toplum Pakistan'ın teröre karşı savaşta yapmış olduğu fedakarlıkları artık idrak etmeli" ifadesini kullandı.

İDAM CEZASI GÜNDEMDE

Pakistan ordusunun Kuzey Veziristan'da Taliban örgütüne yönelik operasyonunun başlamasından bu yana ülke çapında yapılan baskınlarla 3 bin 400 militanın gözaltına alındığını belirten Bacva, idam cezasının kaldırılmasının terörle mücadelede olumlu bir karar olacağını söyledi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, bugün yaptığı açıklamada, ülkede uygulanması askıya alınmış idam cezasının terör suçları için tekrar uygulanacağını bildirmişti.