Kavurucu sıcaklar Marmara'da !

Kavurucu sıcaklar Marmara'da !

Güney Marmara illerinde sıcağın etkisi önümüzdeki günlerde daha da artacak.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve zaman zaman yüzde 90'ları aşan nem nedeniyle bunaltıcı günler yaşanan Güney Marmara'da, sıcağın etkisi bugün ve yarın daha da artacak. Ağustos ayının ilk haftası yağışla beraber sıcaklıklarda düşüş meydana gelecek.

 Güney Marmara illerinde 2 Ağustos Cumartesi günü etkili olacak ve sıcaklıkları 2-3 derece düşürecek yağışın, havayı az da olsa serinletmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerinden derlediği bilgilere göre, mayıs ve haziran aylarında aşırı yağışların etkili olduğuBursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da Temmuz ayından itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1-5 derece üzerine çıktı.

Son günlerde hissedilen yüksek nem, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarla birleşince havanın bunaltıcı etkisi iyice arttı.

Ramazan Bayramı'nı yüksek nem ve sıcaklıklarla geçiren 4 ilde bugün ve yarın etkisini daha da artıracak sıcaklıkların ardından 2 Ağustos'ta yağış bekleniyor. Son günlerde geceleri dahi serinlemeyen Güney Marmara'da yağışın etkisiyle hava sıcaklığı 2-3 derece azalacak.

SICAKLIK VE NEM ORANI TAHMİNLERİ

Marmara'nın güneyindeki kentlerde bugünden itibaren 5 gün 31-36 derecelerde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları, yüksek nem oranları yüzünden olduğundan daha sıcak hissediliyor ve bunaltıcı etkilere yol açıyor.

Bursa'da bugün ve yarın en yüksek 34 derece olacak sıcaklık, 2 Ağustos'ta etkili olacağı bildirilen yağışın ardından 2 derece düşecek. İlde 3 Ağustos Pazar günü kesilecek yağış, 4 Ağustos Pazartesi günü yeniden etkili olacak. Kentte havadaki nem oranı ise 5 gün yüzde 81-88 olacak.

Balıkesir'de ise bugün ve yarın 36 dereceye tırmanacak sıcaklık, 2 Ağustos'ta yağışın etkisiyle 33 dereceye gerileyecek. Kentte, havadaki nem oranının ise yüzde 90-95 aralığında olması tahmin ediliyor.

Çanakkale'de bugün 34, yarın da 33 derece tahmin edilen sıcaklık, 2 Ağustos'ta yağışla 32 dereceye düşecek ve 5 gün havadaki nem oranı yüzde 80-89 civarında seyredecek.

Yalova'da bugün ve yarın 31 derece olacak sıcaklık, 2 Ağustos'ta beklenen yağışla 2 derece gerileyecek. Havanın 4 Ağustos'ta da havanın yağışlı olacağı tahmin edilen Yalova'da nem oranı, 5 gün yüzde 85-93 seviyelerinde gerçekleşecek.