Kaybolan ürünler ortaya çıkarılıyor

Kaybolan ürünler ortaya çıkarılıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın gizli kalmış yerel ve kültürel ürünleri ortaya çıkarmak için başlattığı proje kapsamında Alanya’da toplantı yapıldı.

Antalya’nın unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerini yeniden kültürel hayata ve ekonomiye kazandırmak için başlatılan proje kapsamında ilçelerde çalışmalar yoğunlaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi’nden proje uzmanı Hafize İlhan Özkan ve ekibi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ ile yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldi. Sapadere Mahallesi ve Alanya Kalesi’nde çalışmalarını sürdüren ekip, görüş alışverişinde bulundu,

ÜRÜNLER TESPİT EDİLİYOR

Birkaç aşamadan oluşacak projenin ilk adımında Antalya’nın tamamını kapsayan coğrafyada gizli kalmış veya yeterli tanıtımı yapılamamış yerel ve kültürel zenginlikler, ilçe koordinatörleri ve muhtarların aracılığıyla tespit ediliyor.  Ardından tespiti yapılan ürün ve değerler için yüz yüze görüşmeler yapılıyor.  Uygun görülen ürün ya da değerlerin  iç piyasaya da tanıtımı yapılacak, aynı zamanda da kazanılan zenginlik Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) oluru alınarak dünya piyasasına girişi sağlanacak.

Etiketler yöresel ürünler