Kayıp imam hakkında şoke eden iddia

Kayıp imam hakkında şoke eden iddia

Çanakkale'de görevini yaparken ayrılan imamın Suriye’de savaşmaya 3 kardeşiyle birlikte gittiği ortaya çıktı.

Çanakkale’ye bağlı Kaykılar Köyü’nde imamlık yaparken izne çıktığını söyleyip köyden ayrılan 24 yaşındaki imam Tahsin Baykara’nın Suriye’de savaşmaya 3 kardeşiyle birlikte gittiği ortaya çıktı.

En son köyün eski muhtarı Mehmet Bilgin’le görüşüp, 1 aylığına memleketi Adana Seyhan’a gideceğini söyleyen Baykara o günden sonra görev yaptığı köyüne dönmedi. Köyünün şimdiki muhtarı Halil Avcı’nın durumu ilçe müftülüğüne bildirmesi üzerine, Baykara’nın savaşmak Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) katıldığı ortaya çıktı. Sosyal medyadaki profiline sakallı ve silahlı bir fotoğraf koyan Baykara hakkında inceleme başlatıldığını belirten Bayramiç Müftüsü Muharrem Ateş, iddiayla ilgili ellerinde kesin bilgi olmadığını söyledi.
 
Milliyet’e konuşan Baykara’nın kuzeni H.B., genç imamın 3 kardeşiyle birlikte Beşar Esad’a karşı savaşmak için ÖSO’ye katıldıklarını söyledi. İmam Baykara’nın ağabeyi Yasin (26) ve lise öğrencisi kardeşleri Hasan ile Yusuf’la birlikte Suriye’ye gittiğini belirten H.B., “Anne ve babası çok zor günler geçiriyor. Nasıl bu duruma gelindi hiç bilmiyorum” dedi.
 
Arkadaşı iddiayı doğruladı
 
Baykara’nın ÖSO’ya katıldığını doğrulayan Adana’dan arkadaşı Hasan Süslü de, “Gerçek olan şu ki Tahsin’nin Suriye’de olduğunu herkes biliyor. Polis de biliyor” diye konuştu. Baykara’nın da bağışta bulunduğu FURKADER adlı derneğin üyesi olan Süslü, “Tahsin derneğimize gelen vatandaşlardan biriydi. Suriyeliler için başlatılan çeşitli insani yardım kampanyalarında da görev almıştı” diye konuştu. Baykara’nın ÖSO’ya katıldığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili ihsan özkes de, TBMM’nin henüz kendisine cevap vermediğini ancak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Baykara hakkında soruşturma başlattığını söyledi.