Kayseri Erciyesspor Taraflarları Passolig Arızalarını Noter İle Tespit Edecek

Kayseri Erciyesspor Taraflarları Passolig Arızalarını Noter İle Tespit Edecek

KAYSERİ Erciyes Taraftar Derneği, Galatasaray maçında Passolig uygulamasındaki hataları belirlemek için noter tespiti yaptırmaya karar verdi.Dernekten yapılan yazılı açıklamada futbolda passolig uygulamasının 14 Nisan'da başlamasına karşın,...

KAYSERİ Erciyes Taraftar Derneği, Galatasaray maçında Passolig uygulamasındaki hataları belirlemek için noter tespiti yaptırmaya karar verdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada futbolda passolig uygulamasının 14 Nisan'da başlamasına karşın, aksaklıkların bugüne kadar giderilemediği, en büyük aksaklıkların tanımlama cihazında görüldüğü savunuldu. Açıklamada, cumartesi günü oynanacak Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Galatasaray maçında kuzey tribününe noter getirileceği belirtilerek, şöyle denildi:

PASSOLİGİ MAHKEMEYE VERECEĞİZ

"Biletli vatandaşlar tüm prosedürü yerine getirmesine rağmen maalesef arızalı tanımlama cihazları yüzünden sinirleri harap olmuş vaziyette maçı seyredemeden evine dönmektedir. Hem ödediği para heba olmakta, hem de futboldan uzaklaşmaktadır. Bu durumda haksız kazanç sağlanmakta ve taraftar mağdur olmaktadır. Cumartesi günü oynanacak olan Kayseri Erciyesspor-Galatasaray maçında derneğimiz tarafından stada noter getirilerek bu eksikli tespit edilecek ve taraftarların mağduriyetleri önlenecektir. Kuzey tribün önünde bulunacak sayın noterimize tüm taraftarlarımızın müraacat ederek bu durumlarını tespit ettirmeleri gerekmektedir. Bileti olduğu halde tanımlama cihazı kurbanı olan taraftarlarımız bu tespit işleminden sonra tüm haklarını misliyle alacaklardır. Tüketici hakem heyetlerine başvurularak bilet bedelleri alınacak ve asliye hukuk mahkemeleri yoluyla da maddi ve manevi tazminat davaları açılacaktır. Hiç kimsenin taraftar üzerinden haksız kazanç elde etmesine ve taraftarlarımızın mağdur olmalarına asla müsade etmeyeceğiz. Biz dernek olarak tüm gücümüzle taraftarlarımızın yanındayız. Dernek avukatımız tüm davalarla ilgilenecektir. Sadece Kayseri Erciyesspor taraftarı değil bu maçtaki misafir Galatasaray taraftarına da hizmet vereceğiz. Galatasaraylı taraftarlar da bu mağduriyetleri için kuzey tribündeki noterimize başvurabileceklerdir. Türkiye genelindeki tüm taraftarların noter tespiti yaptırıp bu durumdaki herkesin hakkını savunmasını istiyor ve bekliyoruz. Türkiye'de ilk olacak bu uygulamanın bu aksaklıkları hemen düzeltmeye vesile olacağından hiç şüphemiz yoktur."

Mavi- siyahlı taraftar, bu sezon Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan Süper Lig ve kupa maçlarında passolig kullanarak aldıkları maç biletlerinin kapıdaki cihazlar tarafından tanımlandığı gerekçesiyle maça giremedikleri için daha önce de şikayette bulunmuştu.