Kayseri Erciyesspor taraftarından ayakkabı tepkisi

Kayseri Erciyesspor taraftarından ayakkabı tepkisi

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği 2. Başkanı Mehmet İncialan, maç izlemek için stadyuma gelen insanların, insan onuruna yakışmayacak şekilde muamelelere maruz kaldığını belirtti. İncialan, birçok maçta olduğu gibi Kayseri Erciyesspor ile...

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği 2. Başkanı Mehmet İncialan, maç izlemek için stadyuma gelen insanların, insan onuruna yakışmayacak şekilde muamelelere maruz kaldığını belirtti.

İncialan, birçok maçta olduğu gibi Kayseri Erciyesspor ile Trabzonspor arasında oynanan maçta insanların ayakkabılarının çıkartıldığını söyleyerek, "Hazırlanan bir kartonun üzerine ayakkabısız bastırılıyor. Ayakkabı aranıyor ve giyilmesine müsaade ediliyor. Bu görüntü Türkiye için çirkin tablodur." dedi.

Mehmet İncialan, stadyumlarda maçlara girişte polisin fiziki temasla insanların üzerini aradığını ve gelişmiş bir toplumda bu görüntünün geri kalmışlık göstergesi olduğunu ifade etti. İncialan, güvenlik görevlilerinin statlarda tribüne girişte işi daha ileri götürerek insan onuruna yakışmayan aramalar yaptığını anlatarak, şunları söyledi:

"Bugün gelişmiş ülkelerde üst aramaları yapılmıyor. Yapılsa bile son teknoloji imkanları kullanılıyor. X-Ray cihazları kullanılıyor. Bu toplumların gelişmişliğinin en güzel örneği. Siz suçluyu ya da suçsuzu ayırmak için gelişmiş toplumlarda olduğu gibi yöntemler kullanmalısınız. Ancak biz de insan onuruna yakışmayan, herkesin potansiyel suçlu yerine konulduğu arama yapılıyor.

Futbol keyfini yaşamak için gelen insanlar üst aramasının ötesinde ayakkabıları çıkarttırılıyor. Kartonların üzerine bastırılıyor. Ayakkabı araması sonrasında tekrar giymesine müsaade ediliyor. Bu ancak gelişmemiş toplumlarda olur. Maça her gelen potansiyel suçlu ya da şiddet çıkartacak insan değildir. Bu tablo bu resim bizleri çok üzüyor. Ligin başlangıcında bunu yine yaşamaya başladık. Öncesinde insan onuruna yakışır davranılması gerekir. Sonrasında şiddet isteyen, şiddet uygulayan taraftar tespit edilerek cezalandırılmalıdır. Herkes potansiyel suçlu değildir."

Stat girişindeki aramada yaşlı bir taraftarın ayakkabısını çıkartarak aranmasını sosyal paylaşım sitesindeki adresinde paylaşan Mehmet İncialan, bu paylaşımda, "Türkiye'nin en centilmen taraftarına emniyetin uyguladığı eziyet. Bu fotoğraf dünkü Trabzon maçında kuzey kale arkasında çekildi. Yorum sizin." ifadelerine yer verdi.

CİHAN