Kayseri Mobilya Fuarında 25 Malezyalı Firma

Kayseri Mobilya Fuarında 25 Malezyalı Firma

KAYSERİ 4'üncü Mobilya Fuarı (KMOB), bugün törenle açıldı. Türkiye ve dünyadan toplam 50 bin ziyaretçinin beklendiği fuara ilk kez Malezya’dan da 25 f...

KAYSERİ 4'üncü Mobilya Fuarı (KMOB), bugün törenle açıldı. Türkiye ve dünyadan toplam 50 bin ziyaretçinin beklendiği fuara ilk kez Malezya’dan da 25 firma katıldı. Mısır’ın Kahire Ticaret Odası Başkanı Akram El Shefei’de kalabalık heyetle açılışta hazır bulundu.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kayseri Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası’nın sağladıkları destek ve işbirlikleri ile Kayseri Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirilen fuarın açılış kurdelesini Vali Orhan Düzgün, AK Parti il Başkanı Ömer Dengiz, ERÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Hasan Yetim, Kayseri Sanayi Odası başkanı Mustafa Boydak, Mısır’ın Kahire Ticaret Odası başkanı Akram El Shefei’ ve çok sayıda mobilya firması yöneticisi katıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, şöyle dedi:

"Ekonomik gücü, sanayi ve ticari altyapısı ile Türkiye’nin özellikle mobilya sektöründe üretim üssü konumuna ulaşan Kayseri, milyonlarca dolarlık iş hacmi yaratıldı. Türk firmalarının yurt dışına gittiğimizde bayiliklerini ve şubelerini görünce çok mutlu oluyoruz’’ dedi. Tüyap Fuarcılık Yapım Şirketi Anadolu Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Kayseri Mobilya Fuarı'na ilk kez Malezya’dan 25 firmanın katıldığını, Mısır’ın Kahire Ticaret Odası yetkililerinin de fuar için Kayseri’ye özel olarak geldiklerini söyledi. Ersözlü, şöyle dedi:

"Ülkenin 'Mobilya Başkenti'ne yakışır, sektörünün aranılan, takip edilen marka fuarları arasında yerini alan Kayseri Mobilya Fuarı, kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından açıldı. Kayseri kent olarak, mobilya sektörünün görkemli buluşmasına ev sahipliği yaparak, Türk mobilya sektörünü yurtiçi ve yurtdışında başarı ile temsil edecektir. KOSGEB tarafından katılımcıların desteklendiği Kayseri 4'üncü Mobilya Fuarı 4 ayrı salonda açılarak, sektördeki yeni ve özgün tasarımların kalite ve uygun fiyat avantajları ile dünya vitrinine çıkacağı eşsiz bir platform olacak. 150 yerli firmanın katılımının yanı sıra, bu yıl ilk kez Malezya Ülke Milli Katılımı ile hazırlanan fuara; yurtdışı tanıtım çalışmaları kapsamında TG Expo ajansı ve Yurtdışı Ofislerimiz aracılığıyla; Afganistan, ABD, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Fransa, Finlandiya, Filistin, G. Afrika, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İran, İngiltere, İsrail, İsveç, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kenya, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moldova, Nijerya, Romanya, Rusya, Slovakya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Yunanistan’dan davet edilecek işadamları ve ülkemizin farklı bölgelerinden 75 ilden davet edilecek profesyonel ziyaretçiler ile birlikte 50 bin ziyaretçinin katılmasını bekliyoruz. TÜYAP'ın organizasyonundaki ev, çocuk mobilyaları, aksesuarlar, dekorasyon üniteleri, mutfak ve banyo mobilyaları, mimari bürolar ve ilgili yayınlarla ilgili her kesime ve her zevke hitap edecek model ve ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu fuar 26 Nisan’da kadar 10.00-20.00, pazar günü 10.00-19.00 saatleri arasında ise 'Halk günü' olarak ziyarete açık olacak. Pazar günü vatandaşlar Halk gününde fuardaki standartlarda sergilenen ürünleri indirimli olarak olabilecek."

OE(OE/İD)