Kayseri Turizm Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi

Kayseri Turizm Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi

Kayseri Valiliği’nin talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “Kayseri Turizm Geliştirme Çalıştayı” düzenlendi. Kayseri’nin turizm potansiyeline işlev kazandırılması ve geliştirilmesi amacıyla turizm uzmanları tarafından gerçekleştirilen alan çalışma

- Kayseri Valiliği’nin talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “Kayseri Turizm Geliştirme Çalıştayı” düzenlendi. Kayseri’nin turizm potansiyeline işlev kazandırılması ve geliştirilmesi amacıyla turizm uzmanları tarafından gerçekleştirilen alan çalışmaları ve buna ilişkin nihai eylem planının konuşulacağı çalıştay, Kayseri’nin turizmine yeni bir yol haritası kazandırılması açısından büyük önem taşıyor.

Vali Orhan Düzgün, çalıştayla ilgili bilgiler verdi. Tarihi ve kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Kayseri’nin bu potansiyelinin çok iyi değerlendirilmesi düşüncesiyle çalışma yürüttüklerini ve bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile temasa geçtiklerini belirten Vali Düzgün, konunun her yönüyle incelenebilmesi ve eksiklikler ile birlikte avantajların bilimsel bir yaklaşımla ortaya çıkarılabilmesi amacıyla bakanlıktan uzman ekip talep ettiklerini hatırlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile turizm uzmanlarının Eylül ayı başında 5 gün süreyle Kayseri’de saha çalışması yaptığını ve taslak eylem planı hazırladığını kaydeden Vali Düzgün, ortaya çıkan görüş ve önerileri konuyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşmayı uygun gördüklerini ve bu amaçla “Kayseri Turizm Geliştirme Çalıştayı” düzenlediklerini söyledi.

Kayseri turizmine yeni bir yol haritası kazandırılması ya da eksikliklerin giderilmesi açısından önem taşıyan çalıştayda, Taslak Eylem Planı’na son şeklinin verilmesinin de amaçlandığını dile getiren Vali Düzgün, şöyle devam etti:

“Turizmin, Türkiye ekonomisine katkısının artırılması ve ekonomik yararının bölgeler arasında dengeli bir şekilde dağılımının sağlanarak ülke sathına yaygınlaştırılması, tüketici tercihlerinin belirlenerek çeşitlendirilmesi ve değerlendirilmemiş olan turizm potansiyeline işlev kazandırılması ile kültür ve turizm değerlerinin ve çevre alt yapısının geliştirilmesi amacıyla ‘Kayseri Turizmini Geliştirme Çalışmaları Taslak Eylem Planı’ hazırlanmıştı. Bu eylem planını Kayseri’de sektörle alakalı her kesimle paylaşmak ve görüşlerini almak amacıyla da çalıştay düzenlenmesi kararını aldık. Çalıştayımızda, Kapadokya - Kayseri entegrasyonundan Erciyes Kış Turizm Merkezi’ne, kentin tarihi kent dokusundan kültür varlıklarının tanıtımına kadar 36 konu başlığında enine boyuna bir değerlendirme yapılacak ve eylem planı son şeklini alacak.”

Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen Kayseri Turizmini Geliştirme Çalıştayı, Çarşamba günü Hilton Otel’de 09.00’da başlayacak ve iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

KAYSERİ TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

KAYSERİ TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ