Kayseride Suriyelilere Saldırı İle İlgili 26 Gözaltı

Kayseride Suriyelilere Saldırı İle İlgili 26 Gözaltı

KAYSERİ'de Suriyeli sığınmacılara yönelik eylemler ile ilgili 20 şüpheli gözaltına alındı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayların meydana geldiği ve Suriyeli sığınmacıların oturduğu merkez Melikgazi...

KAYSERİ'de Suriyeli sığınmacılara yönelik eylemler ile ilgili 20 şüpheli gözaltına alındı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayların meydana geldiği ve Suriyeli sığınmacıların oturduğu merkez Melikgazi İlçesi'ndeki Danışmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı Mahallelesi'nde vatandaşlara uyarıcı ve bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 gün önceki olaylar sırasında polis kameraları ve fotograflarla belirlenen şüpheliler tek tek belirlendi. Polis, huzur ve güveni bozmaya yönelik çalışma yaparak mahalle sakinlerini tahrik ettiği ileri sürülen 6 şüpheli ardından dün gece de 20 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylece, ellerine sopa alarak halkı çeşitli söylentilerle sokağa döken 26 kişi hakkında darp, yaralama, yağma , kesici ve delici alet bulundurma ve tahrik suçlarından soruşturma bsaşlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü Bu arada, Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri tarafından, Suriyeliler'in yoğun oldukları Eskişehir Bağları'ndaki Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu Mahallesi'nde dağıtılan tek sayfalık broşürde şöyle denildi:

"Suriyeli sığınmacılar tarafından Türk Bayrağını indirme, Suriye bayrağını asma, gasp, hırsızlık, cinsel taciz, fuhuş, uyuşturucu madde satışı, çocukların dövülmesi, yaralanması, taşlama olaylarının gerçekleştirildiği, Suriyeliler'e devlet tarafından maaş bağlandığı gibi asılsız ve yalan haberler üretilmiş, bu haberlerin kulaktan kulağa yayılması sağlanmıştır. Bunlar polis kayıtlarında kesinlikle yoktur. Amaç, halkı galeyana getirerek, toplumsal olaylar çıkartmak, topluluk psikolojisiyle vatandaşlarımıza suç işleterek devlet, polis ile halkımızı karşı karşıya getirmektir. Ülkemizdeki huzur ortamını bozmaya yönelik bu tür asılsız ve kulaktan duyma bilgilere siz duyarlı mahalle sakinleri olarak itibar etmemenizi tahriklere kapılmamanızı, görevlilerimize yardımcı olmanızı rica ederiz."

Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, sayıları 26'ya ulaşan provakatörlerin çeşitli suçlardan sabıkalı olduğunu vurgularken "Kayseri'de huzurun bozulmasına kesinlikle müsade etmeyeceğiz. Vatandaşları sokağa dökenler, huzuru bozanlar cezasız kalmayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI