Kayseri’nin Evliya Çelebisi Yılın Farklılık Yaratan Öğretmeni Seçildi

Kayseri’nin Evliya Çelebisi Yılın Farklılık Yaratan Öğretmeni Seçildi

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, 'Yılın Öğretmeni' uygulamasını bu yıl 'Farklılık Yaratan Öğretmenlere' dönüştürdü. Kayseri'de, yılın farklılık yaratan öğretme...

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, 'Yılın Öğretmeni' uygulamasını bu yıl 'Farklılık Yaratan Öğretmenlere' dönüştürdü. Kayseri'de, yılın farklılık yaratan öğretmeni, daha önce 'Kayseri'nin Evliya Çelebi'si' seçilen, Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Seyit Burhanettin Akbaş oldu.

1987 yılında öğretmenlik hayatına başlayan Seyit Burhanettin Akbaş, Edirne, Bünyan ve Kayseri’de öğretmenlik görevini sürdürdü. 25 yıllık meslek hayatında birçok başarılara imza atan Akbaş, başarılı öğrenciler yetiştirmesinin yanı sıra Kayseri’nin sosyal ve kültürel hayatında da önemli görevler üstlendi. Bugüne kadar 14 kitaba imza atan Akbaş’ın açtığı altı fotoğraf sergisi de bulunuyor. Televizyon ve radyolarda kültür-sanat programlarının yanı sıra, gazetelerde yazdığı gezi yazıları ile de tanınan Akbaş, Avrasya Yazarlar Birliği tarafından 'Kayseri’nin Evliya Çelebi'si' seçilmişti. Seyit Burhanettin Akbaş'ın, 'Evliya Çelebi’nin İzinde Kayseri' adlı kitabında, Kayseri’de gezip gördüğü yerleri anlatıyor.

FARKLILIK YARATTI

Bu yıl ilk kez, öğretmenlerden yaptıkları projeleri belgelendirmelerini isteyen Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin çevrelerinde farklılık yaratmalarını ön plana çıkararak yaş sınırı koymadan öğretmenlere yeni bir ufuk açtı. 2011 yılında Kayseri’nin Evliya Çelebi’si seçilen Seyit Burhanettin Akbaş da, öğrencileriyle yürüttüğü geziler, sergiler, Gönül Köprüsü projesindeki gayretleri, sosyal ve kültürel çalışmaları ile değerlendirilerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kayseri’de 'Yılın Farklılık Yaratan Öğretmeni' seçildi. Halk Edebiyatı alanında yüksek lisans eğitimini de tamamlamış olan Akbaş'ın, çok sayıda araştırma, incelemeleri, okul ve ders kitapları bulunuyor.

OE(OE/AK)