Kazanda Uluslararası 10. Müslüman Film Festivali sona erdi

Kazanda Uluslararası 10. Müslüman Film Festivali sona erdi

KAZAN (AA) - Tataristan başkenti Kazan'da 10. Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivali'nin kapanışı düzenlendi.Festivalin grand prixini Hırvatistan filmi "Halima'nın Yolu" filmi kazandı....

KAZAN (AA) - Tataristan başkenti Kazan'da 10. Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivali'nin kapanışı düzenlendi.

Festivalin grand prixini Hırvatistan filmi "Halima'nın Yolu" filmi kazandı. Türk yönetmen Faysal Soysal'ın "Üç Yol" filmi ise Festivalde Türk kültürüne katkısından dolayı TÜRKSOY Özel Ödülünü aldı.

5 Eylül'de başkent Kazan'ın Piramit Eğlence Merkezi'nde açılışı yapılan 10. Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivalin'de 56 ülkeden 513 film başvurdu. Türkiye film festivalinde Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu", Koray Sevindi'nin "Kafa", Faysal Soysal'ın "Üç Yol" ve Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta" adlı filmleriyle temsil edildi.

Bugün düzenlenen festivalin kapanış töreninde de festival konukları kırmızı halıdan geçti. Bu sene onuncu kez düzenlenen Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivali'nin Türk Kültürüne sağladığı katkılarından dolayı TÜRKSOY özel ödülünü Türkiye'den Faysal Soysal'ın "Üç Yol" filmi aldı. Soysal ödülünü alırken yaptığı konuşmada jüriye ve Kazan'a teşekkürlerini iletti.

Festivalin yarışma bölümüne toplam 20 film, 20 belgesel film ve 10 animasyon film katıldı. Bu sene onuncu kez düzenlenen Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivalinin en iyi filmi dalında  Hırvat yünetmen Arsen Anton Ostojiç'in "Halima'nın Yolu" filmi kazandı. Jürinin bu filmi oy birliğiyle festivalin en iyi filmi olarak seçtiği öğrenildi.

En iyi yönetmen dalında ise Brazilya ve Livan'ın ortak yapımı olan "Son Durak" filmi, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Belarus filmi "Babu" da oynayan Tamara Mironova, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü Tataristan yapımı "Kurban-Roman" filminin oyuncusu Danil Şigapov laik görüldü.

Rusya Müftüler Konseyi'nin girişimiyle 2005'te başlatılan festival, gerek Rusya gerek dünya toplumunun İslam ve Müslümanlar hakkında objektif fikir sahibi olabilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.