Kazayı anlatan Belediye Başkanı canlı yayında ağladı !

Kazayı anlatan Belediye Başkanı canlı yayında ağladı !

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Manisa'da 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazayı gözyaşları içinde anlattı.

Sahur sonrası yakıcı güneşin altında günlük 40 liraya yaprak toplamaya çıkan çoğu kadın genç kadın işçi trajik bir kazayla hayata veda ettiler. Kaza yerine giden ve drama şahit olan Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, canlı yayında gözyaşlarına hakim olamadı.

Sahur vakti günlüğü 40 liraya üstü açık kamyonetle yaprak toplamaya giden 13'ü kadın 15 kişinin ölümüyle ilgili ortaya çıkan ayrıntılar yürekleri burktu. Süt tankeri sürücüsünün uyuduğu iddia edilen kaza, herkesi derinden yaraladı.

"O insanların bağırışlarını, çığlıklarını duydum" diyen" Öz, kazaya ilişkin telefonla bağlandığı NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

a-418.jpg

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ise ise süt kamyonu şoförüyle kamyonetten yaralı olarak kurtulan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını öğrendiklerini ifade etti.

YILLARDIR BİTİRİLEMEYEN YOL PROESİ

Kazanın yaşandığı yolda sıklıkla trafik kazalarının gerçekleştiğini, yolun genişletilmesi projesinin ise yıllardır devam ettiğini söyleyen Öz, yolun tekrar ihaleye çıktığını ancak geç kalındığını anlattı.

SAHUR VAKTİ YAPRAK TOPLAMAYA ÇIKMIŞLAR

Öz, "Yoldaki trafik yoğunluğu günde ortalama 10 bin araç seviyesinde. Yıllardır söylüyoruz, bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyordu. Bu kazada 16 kişinin bulunduğu kamyonetten geriye 1 kişi kalmış. Kazanın olduğu yerde ailelerin feryatlarını duydum. Dayanmak çok güç. Sahur vakti çıkıp günlüğü 40-50 liraya yaprak toplamaya giden insanlar bunlar. Allah geride kalanlara sabır versin" diye konuştu.

1-20150706144043.jpg

Öte yandan kazada yaralanan 09 DZ 344 plakalı süt kamyonu sürücüsü E.İ'nin hastaneye kaldırıldığı, tarım işçilerini taşıyan 45 SA 3779 plakalı kamyonetin sürücüsünün ise F.A olduğu ve ölenler arasında olduğunun tahmin edildiği ifade edildi.