Kazdıkça atık çıkıyor !

Kazdıkça atık çıkıyor !

Kocaeli Dilovası'nda Organize Sanayi Bölgelerine ulaşımı sağlayan yolun kenarındaki alanda kazdıkça siyah atık madde ortaya çıktı.

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi’nde, 4 yıl önce yaptırılan Organize Sanayi Bölgelerine ulaşımı sağlayan yolun kenarındaki toprak yığınının çökmesi sonucu ortaya çıkan siyah atık madde, 4 kamyonu doldurdu.

Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde iş makinasıyla gerçekleştirilen kazıda, sürekli bu siyah madde ile dolu çuvallar çıkıyor. Çuvalların buraya, 4 yıl kadar önce yaptırılan bu yol inşaatının hafriyatı sırasında gömülmüş olabileceği belirtiliyor. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, toz halindeki bu maddenin analizi için TÜBİTAK’a numune gönderildiğini, ancak henüz sonuç gelmediğini belirttiler. Ancak bu çuvalların üzerindeki yazılardan bunların hangi firma tarafından kullanıldığının ortaya çıkabileceği belirtildi. Bu arada kimyasal maddenin ele temas ettiğinde aşırı bir sıcaklık verdiği de anlaşıldı. Şu ana kadar yapılan kazıda buradan 4 kamyon dolusu atık çıkarılacak bertaraf edilmek üzere İzaydaş’a gönderildi. Atıkların Organize Sanayi Bölgesi’ne giden yolun altında da olabileceği belirtildi.

Etiketler atık madde