KCK: ''Çatışmasızlık süreci anlamını yitirdi''

KCK: ''Çatışmasızlık süreci anlamını yitirdi''

KCK'nın Avrupa'daki yöneticisi, AK Partili Yalçın Akdoğan'ın o sözlerine böyle yanıt verdi.

 

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın PKK'ya yönelik blöf açıklamasına Sabri Ok'tan cevap geldi. Çatışmasızlık sürecinin anlamını yitirdiğini vurgulayan Ok, “PKK ciddi bir harekettir. Söylediği her şeyi gerçekleştirir" dedi.

KCK'nın Av­ru­pa'da­ki yö­ne­ti­ci­le­rin­den Sab­ri Ok, çö­züm sü­re­ci ve hü­kü­me­te yö­ne­lik sert açık­la­ma­lar yaptı. Tür­ki­ye­’nin, olum­suz sal­dır­gan ve düş­man­ca bir po­li­ti­ka içe­ri­sin­de ol­du­ğu­nu ve bu­nu ıs­rar­la sür­dür­dü­ğü­nü id­di­a eden Ok, şunları kaydetti: “Za­ten Tay­yip Er­do­ğan, Ame­ri­ka­’da IŞİD ile YPG’­yi ay­nı ke­fe­ye koy­muş­tur. En son ko­nuş­ma­sın­da da koa­lis­yon güç­le­ri ne­den PKK'ya sal­dır­mı­yor de­miş­tir. 
 
'DE­FA­LAR­CA UYAR­DIK'
 
Bir ta­raf­tan laf­ta çö­züm sü­re­cin­den söz edi­li­yor, on­dan son­ra da koa­lis­yon güç­le­ri­ne PKK'yı bi­tir­me sal­dı­rı­sı­nı ni­ye yap­mı­yor­su­nuz di­yor. Eğer hü­kü­met bu po­li­ti­ka­la­rı­nın ka­bul gö­re­ce­ği­ni sa­nı­yor­sa, en baş­ta da ken­di­ni kan­dır­mış olur ya da her­ke­si ap­tal ve bir şey bil­mez sa­nan bir den­siz­lik için­de­dir” 
 
Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Yal­çın Ak­do­ğa­n’­ın için­de ol­ma­dı­ğı ve ge­re­ği­ni yap­tı­ğı bir sü­reç yok­ken, “Biz sü­re­ci, bi­ri­le­ri halk üze­rin­de ta­sal­lut kur­sun di­ye yü­rüt­me­di­k” ve "PKK blöf ya­pı­yor" açık­la­ma­la­rı­na da ce­vap ve­ren Ok "O ka­dar kur­naz ve psi­ko­lo­jik harp ka­fa­lı ki bi­zim söy­le­di­ği­mi­zi dö­nüp bi­zi suç­la­mak için söy­lü­yor. PKK cid­di bir ha­re­ket­tir. Söy­le­di­ği her şe­yi ger­çek­leş­ti­rir” dedi.

‘AYMAZLIK’
 
Hükümeti ilk kez uyarmadıklarını belirten Ok şöyle konuştu: “Bu­na rağ­men blöf ola­rak de­ğer­len­di­ri­li­yor­sa biz bu­na ay­maz­lık de­riz. Za­ten her­kes ya­şa­ya­rak ge­liş­me­le­rin na­sıl ol­du­ğu­nu gö­re­cek­tir. Bu ne­den­le şim­di­den şu­nu bu­nu ya­pa­ca­ğız de­me­nin bir an­la­mı yok­tur.” 

‘PKK ÇEKİLMEYECEK’

Terör örgütü PKK'nın silahlı güçlerini çekmeyeceğini vurgulayan Ok, Kürt sorununun çözülmediğine dikkat çekti. Ok, IŞİD konusunda da Amerika ve Avrupa ülkelerinin, Türkiye’nin IŞİD ile günlük petrol anlaşması yaptığını, gizli ekonomik ticari ilişkiler içerisinde olduğunu, yüzlerce, binlerce insanı Rojava ve Suriye’ye çatışma alanlarına taşıdığını bildiğini öne sürdü. IŞİD üyelerinin İstanbul gibi yerlerde eğitildiğinin ABD tarafından bilindiğini iddia etti.

"KANDİL'DE YAN GELİP YATIYOR, EDEBİYAT YAPIYOR"

PKK'nın yeniden Türkiye'ye saldırmaya başlayacağını açıklamasına tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'yi kimsenin tehdit edemeyeceğini belirterek, şöyle demişti:

"Blöf yapıyor demişim de bize göstereceklermiş vesaire. Bu tehditvari şeyler doğru değil. Senin bir şey yapmaya gücün yetiyorsa git IŞİD'e yap, Türkiye'ye ne meydan okuyorsun? Var mı bir gücün kardeşim? Niye Türkiye'den yardım istiyorsun o zaman? Yani uçmayı bilmiyor, çıkmış çatıya konuşup duruyor. Kandil'de yan gelip yatıyor, Kobani'dekilerle ilgili edebiyat yapıyor. Sen orada konuşacağına, git o zaman orada mücadele et. Böyle bir kandırmaca, sahtekarlık olmaz."