KCK'da belediye başkanına tahliye !

KCK'da belediye başkanına tahliye !

KCK'dan tutuklu Silopi eski Belediye Başkanı Toğurlu, tahliye edildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde BDP'den Belediye Başkanlığı yaptığı sırada, 23 Eylül 2011 tarihinde KCK operasyonu kapsamında tutuklanan Emin Toğurlu, tahliye edildi. Cezaevinden çıktıktan sonra dün gece Silopi’ye gelen Toğurlu, büyük sevgi gösterileri ile karşılandı.

Elazığ Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan Silopi Belediyesi eski Başkanı Emin Toğurlu, dün gece Silopi’ye geldi. 3 yıl 4 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Toğurlu’yu, HDP ilçe binasında Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, HDP, DBP ilçe yöneticileri ve yüzlerce kişi karşıladı. Parti binası içerisinde partililerle kucaklaşan Emin Toğurlu, daha sonra Ofis Mahallesi'nde bulunan evine kalabalık bir grup eşliğinde yürüyerek gitti. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen Toğrulu’ya yol boyunca çevredekiler sevgi gösterisinde bulundu.

Ofis Mahallesi'ndeki evinin önünde bekleyen kalabalık grup, Toğrulu’nun gelmesi ile birlikte havi fişek atarak ve havaya silahları ateşleyerek kutlama yaptı. Kalabalık arasında yürümekte zorluk çeken Toğurlu, evine de zorlukla ulaşabildi. Sık sık, 'En büyük başkan bizim başkan' ve 'Silopi seninle gurur duyuyor' sloganları atıldı.

Evin balkonundan kalabalığa seslenen Toğurlu, "Başladığımız günden bu güne kadar hiçbir zulmün önünde başımızı eğmedik, eğmeyeceğiz. KCK adı altında siyasetçi, belediye başkanı, gençlerimiz, kızlarımız hepsi şu an hapistedir. Ama bugün önder Apo’nun attığı tohumlar, Kürdistan dağlarında yeşerip Kobani, Şengal, Cudi, Mahmur olmuşlar. Bundan 5 yıl önce halkımız iradesini bizlere teslim etti. Halkımıza bir borcumuz varsa vermeye hazırız. Kobani özgürleştiği için de çok mutluyum. Hepimize kutlu olsun" dedi.