Keçiören Belediyesi Hasta Ve Yakınlarını Düşündü

Keçiören Belediyesi Hasta Ve Yakınlarını Düşündü

Ankara dışından gelen hasta ve yakınlarına beş yıldızlı otel konforunda hizmet veren Osmangazi Şefkat Evi hizmete açıldı.

- Ankara dışından gelen hasta ve yakınlarına beş yıldızlı otel konforunda hizmet veren Osmangazi Şefkat Evi hizmete açıldı.

Şefkat Evi’nin açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, AK Parti Ankara İl Koordinatörü Recep Yıldırım, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi ve Ak Parti Keçiören Gençlik Kolları Başkanı Cansu Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mesut Koçak, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın, Keçiörenliler Derneği Başkanı Nesrin Taşkın, Müteahhitler Derneği Başkanı Ferit Turan, muhtarlar, hemşehri dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İDRAK SAHİBİ BELEDİYE BAŞKANI

Törende konuşan Bakan Yardımcısı Etyemez, Ak Parti belediyelerinin şehirleri geliştirmek ve güzelleşmek için güzel hizmetler verdiğini, bugün açılışını yaptıkları Şefkat Evi’nin de buna en iyi örneklerden biri olduğunu söyledi. Üstad Necip Fazıl’ın “Bana gözü olmayan şöför mü bedii idraki bulunmayan belediye reisi mi zararlı diye sorsalar ikincisini gösteririm” sözünü hatırlatan Etyemez, şöyle konuştu: “Çok şükür Keçiören’de yaptığı hizmetle geleceği gören bir belediye başkanı var. Keçiören çok güzel hizmetler alıyor. Yunus Emre Kültür Merkezi, Mevlana Kültür ve Kongre Merkezi, Neşet Ertaş Sanat Merkezi, Aşık Veysel Parkı ve diğerleri kültürümüzü şehirciliğe aktaran eserlerdir. Kültürel değerlerimize uyan bir şekilde tesisler yapıldı. Bugün açılışını yapmış olduğumuz bu tesis hastaya, mazluma, mağdura sahip çıkan bir yer oldu. Başkan ve ekibine teşekkür ediyorum.”

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Göksu ise, AK Parti’den önce vatandaşların milletvekili değerlendirme kriterlerinde hasta ve yakınlarına yer bulmayı önemli bir ölçü saydığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Hayırlı bir yerin açılışına şahit oluyoruz. Bu tür hizmetle, hasta ve yakınlarının kaldığı yerler bizim için çok anlamlı. AK Parti hükümeti döneminde hastanelerde hastalara yer bulmak için zorlanmıyoruz. Fakat hasta yakınları bu tarz hizmetle rahatlıyorlar” Hükümetin hastaneleri hastaların ayağına götürdüğünü belirten Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna rağmen Ankara’ya uzun dönem tedavi için gelen hasta ve yakınları için burada yapılan Şefkat Evi çok güzel oldu. Hayırlı işleri hayırlı insanlar yapar. Mustafa Ak ve ekibine yapmış olduğu böylesine hayırlı hizmetler için teşekkür ediyorum.”

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN HASTA GELİYOR

Osmangazi Şefkat Evi’nin resmi açılışından önce hizmet vermeye başladığını kaydeden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bu hizmetimiz hasta ve yakınları için yapılan bir misafirhanedir. Türkiye’nin dört bir yanından hastalar geliyor buraya. Hasta ve hasta yakınlarının kalacak yeri olmadığı için hastanelerin banklarında, bahçelerinde yatan insanlar vardı. Bu insanlar için Osmangazi Şefkat Evi’ni yaptık” dedi. Şefkat Evi’nin bulunduğu yerde atıl durumda bir imam hatip lisesi binası olduğunu, yaptıkları çalışmalarla bu binayı yepyeni bir görünüme kavuşturduklarını anlatan Ak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayırlı bir iş yapıyoruz, hasta ve yakınlarına hizmet veriyoruz. Sosyal devlet nedir diye 2002 yılından önce sorsaydık kimse bilmezdi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte devletin kimsesizlerin kimsesi olduğunu gördük. Devletin sıcak bir yuva olduğunu gördük. Devletimiz ihtiyaç sahibi herkesi şefkat eliyle sarıyor. Biz de sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak bu Şefkat Evi’ni hizmete soktuk. Engellilere, yaşlılara, kadınlara, çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz.”

Keçiören’de çocuklara aile sıcaklığı sunan üç sevgi evi olduğunu, hanımlar için Kur’an Kursu ve spor salonları imkanları bulunduğunu belirten Başkan Ak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine sosyal devlet ilkesi gereği Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde TOGEM kuruldu. Biz de Keçiören TOGEM olarak bu halkanın bir zinciriyiz. Kadınlarımızın iş hayatına atılması için 1071 projemizi hayata geçirdik. KOSGEB’in verdiği 30 bin lira hibe, 70 bin lira krediyi çekip kendi işlerini kuracaklar. Sağlam toplumlar sağlam aile ile olur. Sosyal belediyecilik olarak Türkiye’nin bizi örnek aldığı birçok projemiz var. Yan tarafta yatılı erkek Kur’an kursu ve cami külliyesinin de temelini attık. Orası da bittiği zaman çok güzel olacak.”

“ALLAH RAZI OLSUN”

Ağrı’dan tedavi için Ankara’ya gelen ve Osmangazi Şefkat Evi’nde kalan Mehmet Kadan adlı bir hasta, bu hizmetinden dolayı Başkan Ak’a teşekkür ederek “Ağrı Patnos’tan eşim ve çocuklarımla tedavi olmak için geldim. Ankara’da 10 gündür tedavi oluyorum ve geldiğim günden beri belediyenizin konukevinde kalıyorum. Buradaki ilgiden memnunum. Böyle bir imkan olmasa bu kadar zaman Ankara’da nerede kalırdım? Sayın Başkanım, Allah sizden ve çalışanlarınızdan razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Keçiören Müftüsü İhsan İlhan’ın dualarıyla tesisin açılışı gerçekleştirildi. Birlikte kurdele keserek tesisi hizmete açan protokol heyeti, binayı gezerek incelemelerde bulundu, hasta ve yakınlarıyla sohbet etti. Açılışa katılan vatandaşlara Keçiören Belediyesi tarafından kavurma ve pilav ikram ederken, Başkan Ak da çocuklara oyuncak dağıttı.

HASTA VE YAKINLARINA 5 YILDIZLI HİZMET

Osmangazi Şefkat Evi’nde hasta ve yakınlarına 5 yıldızlı otel konforu sunan Keçiören Belediyesi, tedavi için il dışından gelen ve maddi yetersizlik içinde olan vatandaşların yardımına koşuyor. Konaklama, sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin ücretsiz olduğu tesiste, hassas bir dönemden geçen hasta ve yakınlarına rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Vatandaşların gönül rahatlığı ve huzur içinde konaklamaları için her detayın düşünüldüğü 100 yatak kapasiteli Şefkat Evi’nde, engellilere ve acil araç ihtiyacı olan misafirlere de imkanlar dahilinde servis hizmeti sunuluyor.