Kelkit’te Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Kelkit’te Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle program düzenlendi.

- Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Kelkit Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Ozan Gazel, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Müftüsü Ercan Aksu, Kelkit Müftüsü Selim Şahin, Köse Müftüsü Muharrem İsmlamoğlu, Halk Eğitim Müdürü Mehrali Can, Yazı İşleri Müdürü Ebubekir Çelik, imamlar, din görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Yeni Cami İmam Hatibi Yüksel Bulut’un Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Selim Şahin, bu yıl "cami ve gençlik" temasıyla kutlanacak haftada toplumun dinamikleri olan gençlerin işleneceğini belirterek, herkesin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

İl Müftüsü Ercan Aksu ise okunan hadis ve ilahilerin ardından salondakilere Cami ve Gençlik adlı Konferansı verdi. Geleceğin teminatı olan gençlerin fenni ilimlerin yanında manevi eğitimlerine de katkı sağlayacak olan "Cami ve Gençlik" konusunun uygulanmasını çok anlamlı bulduğunu belirten Müftü Aksu, “Milli ve manevi duyguların gençlere öğretilmesinde din görevlileri çok önemli bir misyonu yerine getirecek. Camiler sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde de yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezlerdir.” dedi.

Konuşmaların ardından program, 37 yıl imamlık yapan Mehmet Boz’a başarı belgesinin verilmesinin ardından son buldu.

KELKİT’TE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

KELKİT’TE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

KELKİT’TE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI