Kelkit’te Kurtuluş Coşkusu

Kelkit’te Kurtuluş Coşkusu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü gün boyu düzenlenen programlarla kutlandı.İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Bel...

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü gün boyu düzenlenen programlarla kutlandı.

İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ertan Uyar’ın çelenk sunmasıyla başlayan program daha sonra akşam saatlerindeki programla devam etti.

Kelkit Kapalı Spor salonunda düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ertan Uyar, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU HİSSİ ÇOCUKLARIMIZA AŞILAMALIYIZ”

Programda konuşan Vali Yücel Yavuz, Kelkit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutlayarak, canlarını seve seve veren aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını, gazilere de sağlıklı günler diledi. Programdaki katılım ve heyecandan övgüyle bahseden Vali Yavuz, “İnanıyorum ki bu heyecan 97 yıl önce ecdadımızın yaşadığı aynı heyecandı. Bizlerde ebeveyn olarak aynı his ve duyguları aynı heyecanla çocuklarımıza aşılamalıyız.” dedi.

“KELKİT’İN KURTULUŞU EKONOMİK, SOSYAL VE KÜLTÜREL OLARAK EN ÜST REFAH SEVİYESİNE YÜKSELMESİDİR”

Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise 97 yıl önce kanlarıyla, canlarıyla bu coğrafyayı kendilerine hediye eden ecdadı rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Atalarımız bundan 97 yıl önce bu coğrafyayı kurtardığında bu bölgenin hızla kalkınma hamlesini yaptı. 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları Kelkit’in yeniden kurtuluşunu sağlamıştır. Kelkit’in kurtuluşu Kelkit’e yapılan hastanedir, Kelkit’in kurtuluşu kırk yıllık hayal olan sadak barajıdır. Kelkit’in kurtuluşu 15’e yakın yapılan gölettir. Kelkit’in kurtuluşu ekonomik, sosyal ve kültürel olarak en üst refah seviyesine yükselmesidir.” ifadelerini kullandı.

“KURTULUŞ SADECE SAVAŞLA DEĞİL, MEMLEKETE, İLÇEYE VE KÖYE HİZMET GETİRMEYLE DE OLUR”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün de kurtuluşun sadece savaşla değil, memlekete, ilçeye ve köye hizmet getirmeyle de olacağını belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Üstün, “Birlik ve beraberlik 97 yıl önce savaşla, mücadeleyle oluyordu. Şimdi ise hizmet konusunda birlik olmalıyız. Doğalgazda Kelkit STK’larıyla parti temsilcileriyle birlik ve beraberlik örneği sergileyerek doğalgazı ilçemize getirme konusunda son aşamaya geldik. Kentsel dönüşüm projeleri tamamlanma aşamasında belediyemizle istişare halinde olup Kelkit’in ikinci cadde ihtiyacını da kentsel dönüşüm projesiyle sonuçlandıracağız. Bu birlik ve beraberlik olduğu müddetçe inşallah Kelkit’e fakülte de gelecektir.” diye konuştu.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, kurtuluş mücadelesine değinerek, “Bağımsız bir ülkenin topraklarında özgürce yaşıyorsak, şanımız, ezanımızı ve insanlığımızı gururla haykırabiliyorsak, Atatürk başta olmak üzere vatan için canını gözünü kırpmadan veren şehitlerimiz, sakınmadan merminin önüne atılan gazilerimiz sayesindedir. Bu vesile ile vatanımız için şehit olmuş ecdadımızı bir kez daha rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.

Program Kelkit Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz konseri ve havai fişek gösterisiyle son buldu.