Kemal Kılıçdaroğlu'nu şaşırtan 'kaset' sorusu

Kemal Kılıçdaroğlu'nu şaşırtan 'kaset' sorusu

Kanal D'de yayınlanan Genç Bakış programında Kemal Kılıçdaroğlu'na ''Gitmeniz için kaset mi gerekli'' diye soruldu.

Kanal D ekranlarında yayınlanan Genç Bakış programına konuk olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU'NU ŞAŞIRTAN SORU

Programda hükümete ve CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan CHP Lideri, Baran Nurdoğan isimli öğrencinin sözleri karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Kılıçdaroğlu'nun hükümete yönelik eleştirilerine katılmadığını belirten Nurdoğan, "Yaptığınız gaflardan sıkıldık. Bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına saygı gösteriyoruz dediniz. Saygıdan kastınız sürekli başçalan, hırsız demeniz midir? Atatürk Türk halkı için 'Türk halkı zekidir' demiştir. Siz de bu halkın seçtiği ismi eleştirerek Türk halkının aklıyla alay mı ediyorsunuz? Bu seçimlerde de iktidar olacağınız zannetmiyorum. Daha önce yüzde 40'ın altında oy alırsam genel başkanlığı bırakacağım dediniz. Ama hala koltuktasınız. Gitmeniz için bir kaset mi gerekli?" ifadelerine yer verdi.

"MAKAMA SAYGIMIZ VARDIR"

Kılıçdaroğlu, verilen reklam arasından sonra kendisine yöneltilen soruya şu yanıtı verdi: "Cumhurbaşkanı malesef tarafsızlığını koruyamadı. Bu toplum için namus ve şeref çok önemlidir. Bir cumhurbaşkanı bunun için yemin etmişse bu sözüne sadık kalmak zorundadır. Makama saygı duyuyoruz. Bir cumhurbaşkanı kalkar 'beni halk seçti, anayasayı bana uydurun' derse bu olmaz. Demokrasinin kendi kuralları vardır. Oylarımız sürekli artmazsa bırakıp gideceğimi söyledim. Kendisini dindar olarak tanımlayanların iftiralarına maruz kalıyorum. Medya üzerinde baskı var."