Kemal Sunal kazanmıştı şimdi sıra Halit Akçatepe'de

Kemal Sunal kazanmıştı şimdi sıra Halit Akçatepe'de

Halit Akçatepe, 21 filmin televizyon kanallarına satışından kaynaklanan alacaklarının tahsili için Arzu Film'e dava açtı.

Halit Akçatepe, televizyon kanallarında yayınlanan filmleri için kendisinden izin alınmadığı ve mali haklarının kendisine ödenmediği iddiasıyla yapım şirketi Arzu Film ’e 60 bin liralık tazminat davası açtı.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne üç avukatı aracılığıyla başvuran Akçatepe, bazı filmlerde birlikte oynadığı Kemal Sunal’ın varislerinin de aynı şekilde dava açtıklarını ve davanın Yargıtay tarafından onandığını belirtti.

Avukatların hazırladığı dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Davalı şirket, davacı müvekkilimizin yazılı izni olmaksızın 21 filmin televizyon kanallarına satışını gerçekleştirmiştir. Bu durum müvekkilimizin mali ve manevi haklarına saldırı niteliğindedir. Filmlerin kanallarına satışından ve yayınlanmasından büyük gelir elde etmesine rağmen davalı yapımcı firma, müvekkilimizden ne yazılı izin almış ne de gerçekleştirilen satışlar ve devirler sonucunda mali haklarının karşılığı kendisine ödenmiştir. Müvekkilimizin kanuna göre davalı şirketten tespit edilecek rayiç bedelin üç katı tutarında tazminat isteme hakkı vardır. Kızı Ebru Bozatlı da müvekkilimiz Halit Akçatepe’nin vasisidir. Fazlaya dair haklarımız saklı kalmak kaydıyla 10 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminatın davalı yapım şirketinden tahsilini istiyoruz.”