Kemal Unakıtan'ın unutulmaz gafları

Kemal Unakıtan'ın unutulmaz gafları

Bu sabah vefat eden Kemal Unakıtan siyasetin renkli isimlerinden biriydi...

Bugün hayatını kaybeden Kemal Unakıtan,siyaset dünyasına renk katan bir isimdi. Yaptığı gaflar, konuşmalar hep olay oldu. Hatta bazı sözleri nedeniyle dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uyarı bile aldı. Fakat O, Erdoğan'ın "Abi" diye hitap ettiği ve saygı duyduğu isimlerden biriydi.

İşte Unakıtan'ın efsane sözleri;

"ÖZELLEŞTİRMEYİ SANA BAĞLADIM ABİ"

- Yıl 2003... Yaşça büyük olduğu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine ''abi'' diye hitap ettiğini belirten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kendisine bağlanışını, ''Başbakan çağırdı; (Bunu sana bağladım Abi) dedi'' sözleriyle anlattı.

"BABALAR GİBİ SATARIM"

- Yıl 2003... Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tekel'in özelleştirme ihalesinin haziran ayında sigara ve içki olarak iki ayrı blok halinde gerçekleşeceğini açıkladı. Rekabet Kurumu ile bir sorun çıkmayacağını söyleyen Unakıtan ''Babalar gibi satarız'' dedi.

2323553.jpg

CHP GAFI

- Yıl 2009... Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin hızlı trenin AtatürkOrman Çiftliği'ndeki geçişiyle ilgili Danıştay'a yaptığı itirazı eleştirerek, "Mübarekler nerede memlekete faydalı bir iş var, ona itiraz ediyorlar. CHP'nin engeli bugünlük değil ki, yıllardan beri var bu engel anasını" dedi.

ARAPSAÇI GAFI

- Yıl 2008 Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 3. Türk-Arap Ekonomik Forumu'nda bir konuşma yaptı. Unakıtan konuşmasında "Bizim bölgemizdeki sorunları kendimiz çözmeliyiz. Başkaları karışınca işler arapsaçına döner" ifadesini kullandı. Unakıtan'ın bu gafı salonda gülüşmelere neden oldu.

Kendisi de gülen Unakıtan, "Bu bir deyimdir, Arap'ın saçı gürdür o manada söyledim. Bakın bende yok" diyerek kendini savundu. Unakıtan, toplantı çıkışında gazetecilerin arapsaçı sözünü hatırlatması üzerine "Yanlışlıkla ağzımdan kaçtı, bir baktım etrafımda Araplar vardı" dedi.

"TAVUKLARI MISIRSIZ BIRAKMAYIZ"

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan , sahip olduğu AB Gıda Sanayii aracılığıyla 2003 Ağustos ayında 4 bin ton çerezlik mısırı ithal etti. Unakıtan gazetecilerin bu konuyla ilgili sorusuna "Herkes gibi benim oğlumun da işi var. Yüz binlerce tavuğu var. Mısırı içeriden de alır dışarıdan da alır. Tavukları mısırsız bırakamayız, sürekli yiyorlar" esprisini yaptı.

ERDOĞAN UYARDI

AK Partili vekillerin Unakıtan'ın açıklamalarıyla ilgili 'gayriciddiliği şık değil' şikâyetleri üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Unakıtan'ı uyaracağını söyledi. AK Parti'nin grup toplantısının basına kapalı bölümünde Hatay Milletvekili Fuat Geçen,'Mısır - tavuk örnekleri tartışma yarattı. Böyle yaklaşım tarzı olmaz. Şık bulmuyorum. Gayriciddi buluyorum. Bakanın esprili bir kişiliği olabilir ama bu da bir yere kadardır. İşi sulandırıyor' dedi.

Geçen, 'Sürekli bize tepkiler geliyor. Önemli konularda daha ciddi olabilir. Lütfen Maliye Bakanı'nı uyarınız' diye konuştu. Başbakan Erdoğan da Unakıtan'ı uyaracağını ve durumu düzelteceğini belirterek, 'Bunu yapmaması gerektiğini kendisine ileteceğim' diye konuştu.

AHSEN UNAKITAN "YÜCE RABBİM CLEVELAND DEDİ"

2009 yılında Ahsen Unakıtan'ın eşi Kemal Unukatın'ın ABD'ye tedavi olmaya giderken yaptığı basın toplantısında söylediği; "Açtım ellerimi dedimki; Ya Rabbi bu nerede olursa iyi olur? Ben şu anda hiç bir şey düşünemiyorum. Sen bana doğru yolu, bizim için hayırlı olacak yolu lütfen göster ve beni oraya yönelt diye dua ettim. Ve kendisine de dedimki benim içinden Amerika'da Cleveland yatıyor. Eğer oraya giderse önce Rabbime sonra oraya... 'Peki' dedi o zaman, o şekilde Amerika yolculuğum başladı." sözleri uzun süre gazetelere haber olmuştu.