Kemaliye'de Ölen Amerikalı 'Yarasa Adam' Ian Flanders’in Cenazesi, Adli Tıp'a Gönderildi

Kemaliye'de Ölen Amerikalı 'Yarasa Adam' Ian Flanders’in Cenazesi, Adli Tıp'a Gönderildi

ERZİNCAN'ın Kemaliye ilçesinde dün Base Jump atlayışı yaparken paraşüt ipinin bacaklarına dolanması sonucu, Karasu Nehri'ne düşerek hayatını kaybeden...

ERZİNCAN'ın Kemaliye ilçesinde dün Base Jump atlayışı yaparken paraşüt ipinin bacaklarına dolanması sonucu, Karasu Nehri'ne düşerek hayatını kaybeden "yarasa adam" 30 yaşındaki Amerikalı sporcu Ian Flanders'in cenazesi, otopsi için Malatya'daki Adli Tıp Kurum'na gönderildi.

Kemaliye İlçesinde bu yıl 37'ncisi düzenlenen Uluslararası Doğa ve Kültür Festivalinin ikinci gününde dün kaza meydana geldi. Amerikalı Ian Flanders, Karanlık Kanyonda Base Jump atlayışı sırasında paraşütünün açılmaması sonucu yaklaşık 500 metre yükseklikten Karasu Nehri'ne düşerek hayatını kaybetti. Tekneyle nehirden çıkartılan Falanders'in cesedi ambulansla Kemaliye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede savcının yaptığı inceleme sonrası Ian Flanders'in cenazesi saat 21.00'de otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Amerikan Başkonsolosluğu'na da kazayla ilgili bilgi verildi. Sporcunun yapılacak otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ülkesine gönderilecek.

ÖLMEDEN ÖNCE RÖPORTAJDA KONUŞTU

Hayatını kaybeden sporcu Ian Flanders, ilçede ilk kez yapılan "wingsuit exit" atlayışları için beraberinde kendisi gibi Amerikalı olan Scatty Bob, Matt Blank ve Avusturyalı Edi Cuschall'dan oluşan 4 kişilik ekiple ilçenin Eğin Gabanı denilen mevkiide 600 metre yükseklikten wingsuit exit atlayışı yaptı. Saat 08.00 sıralarında gerçekleşen ve başarı ile tamamlanan yarasa adamların atlayışın ardından Ian Flanders gazetecilere yaptığı açıklamada Kemaliye'ye ilk kez geldiğini ve atlayışların mükemmel geçtiğini ifade etti. Ian Flanders bu röportajın ardından akşam saat 17.00 sıralarında Kemaliye ilçesine 5 kilometre mesafedeki Karakoçlu ve Sandık köyü mevkiinde bulunan dünyanın sayılı kanyonlarından biri olarak kabul edilen Karanlık Kanyon'da ki "Sırat on Fırat" üzerinde gerçekleştirdiği Base Jump atlayışı sırasında hayatını kaybetti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı