Kemer Belediye Başkanı istifa etti

Kemer Belediye Başkanı istifa etti

Rus uçağı pilotunun ailesine ev almak istediği için disipline sevk edilen MHP'li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül istifa etti.

Rus uçağı pilotunun ailesine ev verme teklifi nedeniyle MHP'nin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Antalya'nın Kemer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Mustafa Gül ile aralarında Belediye Meclisi üyesi ve ilçe yöneticisi ve delegelerden oluşan yaklaşık 70 kişinin de MHP'den ayrıldığı belirtildi.

Suriye sınırında düşürülen Rus pilotun ailesine ev verilmesi teklifinin ardından MHPGenel Merkezince disipline sevk edilen Gül, düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağı sonrası ve terör olayları nedeniyle turizmin kötü gitmeye başladığına dikkati çeken Gül, bunun sonrasında Kemer Belediyesi olarak 24 ülke, Türkiye'de 7 şehir ve 30 fuarda Kemer'i tanıtmaya başladıklarını kaydetti.

Amaçlarının krizdeki turizmi üst seviyelere çıkarmak olduğunu anlatan Gül, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefongörüşeceğini öğrendiğim zaman 'turizme nasıl katkı yapabilirim' diye düşündüm. Sivil toplum örgütleri ile ölen Rus pilotun ailesine ev verme kararı aldık. Bu yanlış düşünülecek bir şey değil. Bizim vatanımıza ve milliyetçiliğimize ne kadar bağlı olduğumuzu bilirler." diye konuştu.

Rus pilotun ailesine ev hediye edilmesine belediye olarak değil, otelciler olarak karar verdiklerini ifade eden Gül, bunun yanlış anlaşıldığını dile getirdi.
"Zaten kanunen belediye olarak ev vermemiz mümkün değil." diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'nın Antalya konsolosluğuna teklifi götürünce MHP'den tepki gördük. MHP bunu yanlış anladı. Eğer Kemer'e gelip turizmi görselerdi böyle düşünmezlerdi. Kongre sürecinin de bunda etkili olduğunu düşünüyoruz. Biz bu karara saygılıyız. Üzüntü içerisinde kongre sürecine kadar partimizden ayrı kalacağız. Artık herkes MHP'de değişimi istiyor. Başka bir parti temsilcilerden herhangi bir teklif gelmedi ama herkesin bizimle gönülden çalışmak istediğini biliyoruz. 30 yıllık siyasi hayatımda Kemer'i kötüye götüren bir yaklaşımda olmadık."

Gül, Rus pilotun ailesine ve verilmesi teklifinin Kemer’de ve Rusya’da büyük beğeni gördüğünü sözlerine ekledi.

DHA