Kendini ateşe vererek öldürdü

Kendini ateşe vererek öldürdü

Tunus'ta bir kişi ürünlerine el konulması yüzünden kendini ateşe verdi.

Tunus'ta, ürünlerine el konulması sonucu kendini ateşe veren bir seyyar satıcı hayatını kaybetti. Bu gelişme, Arap Baharı'nın yaşandığı ilk ülke olan Tunus'ta devrimle sonuçlanan protesto gösterilerini başlatan olayı akıllara getirdi.

Safakes Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Geçen cuma ürünlerine el konulmasını protesto ederek kendisini ateşe veren Seyfeddin el-Hardani, tedavi gördüğü Habib Burgiba Üniversite Hastanesi'nde yaşamını yitirdi" denildi.

Açıklamada, "Bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer aldığının aksine Hardani, kendisini yakmadan önce valiliğe konuya ilişkin bir şikayette bulunmamıştı" ifadesine yer verildi.

Tunus'u 24 yıl demir yumrukla yönettikten sonra devrilen Zeynel Abidin Bin Ali, Buazizi'yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Arap Baharı'nın yaşandığı ilk ülke olan Tunus'ta ülkenin birçok şehrine yayılan ve "Yasemin Devrimi" olarak da adlandırılan protesto gösterileri, 17 Aralık 2010'da, işsiz olduğu için meyve sebze satan üniversite mezunu Muhammed el Buazizi'nin, satış yaptığı arabaya polisin el koymasından sonra kendini ateşe vermesiyle başlamıştı.