Kendisine saldıran kurdu bıçakladı

Kendisine saldıran kurdu bıçakladı

Ardahan Posof'ta hayvan otlatan Bülent Taşçı, kendisine saldıran kurdu bıçaklayarak canını kurtardı.

Ardahan'ın Posof İlçesi'ne bağlı Günbatan Köyü yakınlarında hayvan otlatan 35 yaşındaki Bülent Taşçı kendisine saldıran kurdu bıçakla yaralayarak hayatını kurtardı.

Hayvanları otlatacak çoban bulamayan Günbatan Köyü'nde, her evdeki erkekler sırayla çobanlık yapmaya başladı. 7 Haziran sabahı sürüyü toplayan Bülent Taşçı, koyunları meraya götürdü. Hayvanların otladığı bir sırada üzerine saldıran kurdun kendisini yere yatırdığını ve vücudunun çeşitli yerlerini ısırdığını anlatan Taşçı, bağırarak yardım istedi. Ancak, sesini duyuramadı. Çok kuvvetli olan kurdun saldırısından kurtulmak için sol elini hayvanın ağzına verdiğini belirten Bülent Taşçı, "Sağ elimle de cebimdeki bıçağı çıkarıp ağzına vurmaya başladım. Bir süre sonra beni bırakıp gitti. Yaşadığıma inanamıyorum" diye konuştu.

Yaralandıktan sonra çok kan kaybettiğini ve kendi olanakları ile hastaneye gittiğini ifade eden evli ve 3 çocuk babası Bülent Taşçı, şöyle dedi:

"Kurt aç olsa hayvanlara saldırırdı. Bana neden saldırdı anlamış değilim. Korkunç bir olay yaşadım. Artık hayvanları otlatmaya iki kişi gitmeliyiz. Direnmesem, ya da bıçağım olmasa kurt beni parçalayarak öldürürdü. Beni yaraladıktan sonra kaçan kurt köprü çalışması yapan işçiler tarafından cep telefonuna çekilmiş."

Kurdun yaraladığı yerleri pansuman ettirmek için Posof İlçesi'ne gelen Bülent Taşçı, soranlara başından geçenleri anlatırken o anları adeta yeniden yaşadığını söyledi. Bülent Taşçı'ya kuduz aşısı da yapılmaya başlandı.

Kendisine saldıran kurdu bıçakladı

DHA