Kennedy'nin vurulduğu gün yeni başkan da ölecekti !

Kennedy'nin vurulduğu gün yeni başkan da ölecekti !
Güncelleme:

Kennedy suikastından sonra koruması az daha yeni Başkan'ı da vuruyormuş..

Yeni yayımlanan bir kitapta Kennedy'nin öldürülmesinin ardından ABD Başkanı olan Johnson'ın kazayla bir ajan tarafından az daha vurulacağı iddia edildi.

ABD Başkanı John F. Kennedy’nin 1963 yılında Dallas’ta uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesi tüm dünyada büyük bir şok etkisi yaratmıştı.

 

Ancak çok az sayıda insan Kennedy’nin ardından Başkan olan Lydon B. Johnson’ın aynı gün az daha bir ajan tarafından vurulmak üzere olduğunu biliyor.

Tarihçi Mel Ayton’un yeni kitabında 22 Kasım 1963 gecesi ABD Başkanlık uçağı Air Force One’da yemin eden Johnson’ın evinde hemen özel güvenlik tedbirleri alındığı yazıyor.

Yeni başkanı korumak için Gizli Servis’ten Gerald Blaine görevlendiriliyor. Fakat yaşanan karmaşa esnasında yeni Başkan’a bu değişikliğin söylenmesi unutuluyor.

Geceleyin evde yanlış yönden ses geldiğini duyan Blaine otomatik silahını hazırlıyor ve eli tetikte içeri giriyor. Kısa bir anda ajan otomatik silahının yeni ABD Başkanı’nın göğsüne doğrultulmuş olduğunu anlıyor.

Yaşanan olay bugüne kadar çok az bir grup tarafından bilinirken yeni çıkan kitap bu ve diğer başkanların karşılaştığı benzer olayları anlatıyor.