Keriman Çetinkaya Anaokulu’nun İlk Konukları

Keriman Çetinkaya Anaokulu’nun İlk Konukları

Kahramanmaraş’ın Aksu Mahallesi’nde Rönesans Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan Keriman Çetinkaya Anaokulu, ilk öğrencilerini konuk ediyor. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Süha Günel,

- Kahramanmaraş’ın Aksu Mahallesi’nde Rönesans Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan Keriman Çetinkaya Anaokulu, ilk öğrencilerini konuk ediyor. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Süha Günel, geçtiğimiz hafta ders zili çalan okulu gezerek, okul yönetiminden bilgi aldılar.

Vali Kocatepe, 8 derslikli ve 150 öğrenci kapasiteli okulun resmi açılışının daha sonra yapılacağını belirterek, “Rönesans Eğitim Vakfı, kentimize çok güzel bir eser kazandırdı. Bulunduğumuz Aksu Mahallesi’nde böyle bir okula ihtiyaç vardı” dedi.

Kocatepe, Rönesans Holding tarafından yaptırılan Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin açılış töreni sırasında bu okulun sözünü Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’tan aldıklarını anımsattı. Kocatepe, “Daha sonra okulun protokolünü sayın Refia Jale Ilıcak hanımefendi ile Piazza’da düzenlenen törenle imzalamıştık. Hiç zaman geçirilmeden inşaat başladı ve kısa sürede bitirildi” dedi.

MODEL OLDU

Bu okulun aynı zamanda bir model olduğunu belirten Vali Kocatepe, şunları söyledi:

“Daha önce okulun inşaatını görmüştük, tefrişinin ardından tekrar görmek istedik. Şimdi artık çocukları da gördük ve her şey tamam olmuş Süha Gunel'in şahsında başta Jale Ilıcak hanımefendi olmak üzere tüm Rönesans Eğitim Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum.”

Vali Kocatepe ve Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Süha Günel, daha sonra Keriman Çetinkaya Anaokulu’nun tüm sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

VALİ KOCATEPE VELİLERİ ILICAK İLE GÖRÜŞTÜRDÜ

Vali Kocatepe, “Bu okulu mahallemize kazandırdığınız için teşekkür ederiz” diyen velilere, “Aslında bana değil, bu okulu yaptıran vakfın değerli başkanı Refia Jale Ilıcak hanımefendiye teşekkür edin” yanıtını verdi. Kocatepe, daha sonra Vakfı Başkanı Ilıcak ile telefon görüşmesi yaparak bir süre sohbet etti. Vali Kocatepe, memnuniyetlerini dile getirirken, “Şu anda, geçen hafta eğitime başlayan okulumuzu geziyoruz. Çok güzel ve her şey düşünülmüş. İlerleyen günlerde sizlerin de katılımıyla resmi açılışını yapmak kısmet olur” dedi. Kocatepe, ardından telefonu velilere uzatarak, Jale Ilıcak’a teşekkür etmelerini sağladı.

Veliler, Jale Ilıcak’a, “Bu bölgede okula ihtiyacımız vardı. Mahallemizde gelir düzeyi düşük. Bizim servis ücreti ödeyerek başka mahallelerdeki ana okullarına çocuğumuzu gönderme gücümüz yok. Bu nedenle sizlere şükran borçluyuz” dediler. Jale Ilıcak da yaptırdıkları okulda eğitim-öğretimin başlamasının heyecanını duyduklarını belirterek, hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

GÜNEL'DEN VALİ KOCATEPE'YE TEŞEKKÜR

Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Süha Günel de, Vali Kocatepe’ye teşekkür ederek, “Siz olmasanız biz burada olamazdık. Sizler bize yön verdiniz bu güzel eseri buraya kazandırdık. Şimdi burayı gezince yaptırdığımız okulun ne kadar isabetli bir yerde olduğunu daha iyi anladık. Bunun için biz size teşekkür ederiz” dedi.

Okulu Vali Kocatepe ile birlikte Dulkadiroğlu ilçesi Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ertan Göl ile diğer ilgililer de gezdi.