Kesik el cinayetinde şoke eden itiraf

Kesik el cinayetinde şoke eden itiraf

Zonguldak'taki kesik el cinayetinde tüyler ürperten ayrıntı...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde taksi şoförü 29 yaşındaki M.E. ile sevgilisi 21 yaşındaki G.T.'nin bağ evinde öldürülmesi olayında, tutuklu sanıklar kızın eski sevgilisi 22 yaşındaki D.B. ile babası 52 yaşındaki A.B.'nin, ikişer kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

M. E. ve G.T., geçen yıl 7 Eylül’de bağ evinde öldürülmüş halde bulundu. Evin yaklaşık 15 metre ilerisinde dikenlik alanda bulunan G.T.'nin kesilen elleri ve kıyafetleri ile M.E.nin üst kıyafetleri de alındı. Sakarya Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran G.T. ve M. E.nin öldürülmesi ile ilgili G.T.nin eski sevgilisi, M.E.'nin de da yakın arkadaşı D.B. askerlik yaptığı D.B.li İl Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alındı. D.B.nin babası da çifte cinayetle ilgili gözaltına alındı. Baba- oğul çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDALAR

Tutuklanan baba oğul Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaa, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı adliyeye cezaevi aracıyla getirilen baba oğulun yanı sıra, öldürülen genç kızın annesi, babası ve ölen gencin annesi ve avukatlar katıldı.

ÇİFTE CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

7 sayfalık iddianamenin okunmasının ardından D.B., çifte cinayeti itiraf etti. D.B., M.E. ile 6- 7 yıldır abi-kardeş gibi olduklarını, G.T. ile de liseden itibaren duygusal arkadaşlığı olduğunu söyledi. G.T. ile evlenmeye karar verdiklerini, biran önce evlenebilmek için tecilini buzdurup askere gittiğini ileri süren D.B., G.T. ile askere gitmeden önce aralarında sözlendiklerini, yüzüklerin parasını da M.E.’ın verdiğini iddia etti. Dönemin D.B.li Valisi’nin babasının tanıdığı olduğunu, bu yüzden askerden 2 ayda bir 10 gün izine geldiğini kaydeden D.B., bazı arkadaşlarının G.T. ile M.E.’ın birlikte takıldıklarını söylemesine rağmen şüphelenmediğini söyledi.

İKİSİNİ BAĞ EVİNDE YAKALADIM

İzninin son gününde M.E. ile vedalaşmak için bağ evine gittiğinde ikisini ilişkiye girerken yakaladığını ileri süren D.B., şunları anlattı:

"Evin önüne geldiğimde içeriden acayip sesler geliyordu. Sözlüm G.T.’in sesiydi. Kalbim duracak gibi oldu. Kapıyı hafif ittirdiğimde ikisini çırılçıplak ilişki halinde gördüm. Beni görür görmez M.E. bana, ’Senin ne işin var, sen askere gitmedin mi?’ dedi. G.T. ise bana yalvarmaya başladı, özür diledi, bir an boşluğa düştüğünden bahsetti. M.E. sarhoştu. Ben kendisine nasıl böyle bir şey yaptığını sorduğumda küfür etti ve yüzüme tokat attı. Boğuşmaya başladık. G.T. de tırnıklarını gözüme sokmaya çalışıyordu. M.E. masadan aldığı bıçağı karnıma savurdu. Ben bıçağı elimle tuttum. Bıçağı elinden aldım ve kendimi kaybettim. Bıçağı savurmaya başladım. Kaç kez nerelere vurdum hatırlamıyorum. G.T.’in evden çıktığını gördüm. Peşinden gidip yakaladım. Peşinden giderken keser veya balta benzeri bir cisim aldım ve ’bana vuran elleri keserim’ dediğimi hatırlıyorum. Ellerini neyle nasıl kestiğimi hatırlamıyorum. 10- 15 dakika sonra kendimi kapının önünde buldum. Yanımda balta ya da keser gibi kırık saplı bir şey, bıçak ve içinde maktüllere ait eşya bulunan torba gördüm. Eşyaları nasıl topladım, torbaya nasıl koydum hatırlamıyorum."

Oğlu ifade verirken ağlayan sanık A.B. ise G.T. ve M.E.’ı kendi öz çocukları gibi sevdiğini söyledi. G.T.’in de kendisini babası gibi gördüğünü ileri süren A.B., "Kızım gibi sevdiğim birine böyle bir şeyi yapmam, hele hele ellerini kesmem nasıl mümkün olabilir" diyerek suçlamayı kabul etmedi. A.B., oğlunun yaptıklarından da haberinin olmadığını iddia etti.

ASKERDEYKEN TEHDİT ETMİŞ

Tanık olarak dinlenen G.T.’un arkadaşı, D.B.’nin askerdeyken G.T.’i sürekli tehdit ettiğini söyledi. Aynı tanık, "G.T., D.B.'nin kendisini tehdit ettiğini mesaj olarak M.E.’a yazdı. Ancak mesaj yanlışlıkla D.B.’ye gitti. Sonra D.B. telefon etti. Konuştuktan sonra G.T. ağlayarak bana, ’Senin M.E. yazan ellerini keseceğim’ diyerek D.B.’in kendisini tehdit ettiğini anlattı" diye konuştu.

OĞLUNA TOKAT ATTI

Ölen M.E.’ın annesi ise ifadesinde hayattaki tek varlığını kaybettiğini belirterek ağladı. Bu sırada sanık A.B., yanındaki oğlu D.B.’a tepki göstererek tokat attı.

Duruşmada, G.T.’in üzerinde M.E.’a ait DNA örnekleri bulunduğuna yönelik Adli Tıp Kurumu raporu da okundu. Mahkeme, sanıklar D.B. ve A.B.’ın tahliye taleplerini reddederken, G.T.’in ellerinin öldürüldükten önce kesilip kesilmediğinin saptanması için dosyanın Zonguldak Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.