Kesik el cinayetinin ayrıntıları kan dondurdu

Kesik el cinayetinin ayrıntıları kan dondurdu

22 Ocak'ta öldürdükten sonra elleri kesik halde bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili yakalanan 2 kişinin ifadeleri kan donduran cinsten...

İzmit - Kandıra karayolunun Çayırköy mevkiinde 22 Ocak’ta dövülerek öldürüldükten sonra kimliğinin belirlenmemesi için elleri bileklerinden baltayla kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili olarak haklarında yakalama kararı çıkartılan Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, jandarma ekiplerince Kayseri’de yakalandı. Sertaç Özer’in tanınmamak için saçını sarı renge boyattığı, Muhammet Yıldız’ın da bıyık bıraktığı belirlendi. Muhammet Yıldız'ın ifadesi ise kan dondurdu. Yıldız, Nuran Dutlu’nun ellerini bileklerinden kestikten sonra, küçük parçalara bölüp klozete atarak sifonu çektiklerini söyledi.

İzmit- Kandıra karayolunun Çayırköy yakınlarında, yola yakın boş alanda 22 Ocak günü bir bölümü naylona sarılı olarak bulunan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili jandarma ekipleri yaptıkları araştırmada cinayet şüphelisi olarak Bursa’da Vedat Altıok İzmir’de de Arif Çamur adlı kişiyi yakalanmış ve sevk edildiği mahkemece iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Nuran Dutlu cinayetinde kan donduran ifade | Haber3 Video | Sitene Ekle

KORKUNÇ İFADE

Şüpheli Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer, Bursa’da öldürdükleri Nuran Dutlu’nun ellerini bileklerinden kestikten sonra, küçük parçalara bölüp klozete atarak sifonu çektiklerini söyledi.

 

28798049.jpg

KESTİĞİ ELLERİ ÖNCE KİREÇLEYİP GÖMMEYİ DÜŞÜNMÜŞ

Muhammet Yıldız’ın, daha önce işlediği suçlar nedeniyle cezaevinde yattığı il olan Kayseri’ye iş bulma düşüncesiyle kız arkadaşı Sertaç Özer’le gittiği ve Kayseri’de kiraladıkları eve girecekleri sırada jandarma ekiplerince sahte kimliklerle yakalandıkları belirtildi.

Jandarma ifade veren Muhammet Yıldız, Nuran Dutlu’yu Bursa’nın Nilüfer İlçesi’ne bağlı Görükle semtinde kiraladıkları bir evde öldürdüğünü ve ellerini kestiğini, daha sonra da kireçleyip boş bir araziye gömmeyi düşündüğünü, ancak riskli olabileceği ihtimalini göze alarak elleri küçük parçalara ayırıp klozete atıp sifonu çektiğini söyledi.

İzmit ilçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edilen şüphelilerin, ifadelerinin ardından Kocaeli Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarılacakları belirtildi.

ANNESİ TELEVİZYON PROGRAMINDA ÖĞRENDİ

Nuran Dutlu'nun annesi Havva Dutlu, Müge Anlı'nın televizyon programında aradığı kızı Nuran Dutlu’nun cesedinin bulunduğunu öğrenmişti. İstanbul’dan İzmit’e gelen Havva Dutlu ile diğer yakınları, Ocak ayında Asri Mezarlık Morgu’nda iki haftadır tutulan Nuran Dutlu’nun cesedini teşhis etmişti. Cesedindeki çok sayıda darbe izlerinden, dövülerek öldürüldüğü saptanan Nuran Dutlu’nun parmak izinden kimliğinin belirlenmemesi için ellerinin baltayla kesildiği anlaşılmıştı.