Kesilen ağaçlar bakın ne yapılacak ?

Kesilen ağaçlar bakın ne yapılacak ?

Yalova'da tepki çeken ağaç kesiminin ardından belediye o ağaçların yardıma muhtaç kişilere dağıtalacağını açıkladı.

Yalova'da Tonami Meydanı’nda yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlar, belediye ekipleri tarafından sabah erken saatlerden itibaren kaldırılarak, depoya götürüldü.

Belediye yetkilileri bu ağaçların, yardıma muhtaç ailelere ve doğalgaz kullanmayan belediye personeline yakacak olarak verileceğin söyledi. Ağaç kesiminin katliam olduğunu söyleyen çevreciler, bunu protesto ederek dün Yalova Belediyesi'ne siyah çelenk bırakmıştı.

Tonami Meydanı'nda yapılacak köprülü kavşak nedeniyle, büyük çoğunluğu çınarlardan oluşan 158 ağacın CHP'li Belediye tarafından kesilmesi, tartışmaya neden oldu. Yalova'da dün başlayan ağaçların kesimi tamamlandı. Belediye ekipleri, kesimi tamamlanan ağaçları iş makinaları ile kaldırarak, belediyenin İkmal ve Bakım Müdürlüğü depolarına götürdü.
Kesilen ağaçlar bakın ne yapılacak ? - Resim : 1
Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar nedeniyle trafik akışı zaman zaman tek şeritten verildi. Yalova Belediyesi yetkilileri, kesilen ağaçların, belirlenecek yardıma muhtaç insanlara ve doğalgaz kullanmayan belediye personeline yakacak olarak dağıtılacağını bildirdiler.

BELEDİYEYE SİYAH ÇELENK

Dün ağaç kesiminin ardından Yalova Platformu üyeleri karara tepki göstererek belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Burada grup adına konuşan avukat Zeki Öçal, "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, seçimlerden kısa bir süre önce Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’nün 50 metre yanında kesilmiş bir kavak ağacının önünde poz verip olayı kınadığını ve bir ağaç katliamı olduğunu söylemişti" hatırlatmasında bulundu.