Keskin nişancı intikam kurbanı !

Keskin nişancı intikam kurbanı !

Mersin'de ÖSO'nun keskin nişancısı olan Muhammed Salih, intikam için öldürüldüğü belirlendi.

Mersin’de, geçen ocak ayında bir portakal bahçesinde bıçaklanmış, boğazı kesilmiş ve kafa derisi yüzülmüş cesedi bulunan Özgür Suriye Ordusu keskin nişancısı 30 yaşındaki Muhammed Salih’in, Suriye’de öldürdüğü kişinin ağabeyi ve yakınlarınca intikam amacıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

Geçen 8 Ocak günü Mersin’in Karaisalı Mahallesi’nde cesedi bulunan Muhammed Salih’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada bilgisine başvurulan Suriyeliler, öldürülen keskin nişancının Suriye’de iken göçmen kaçakçılığı yapan Abdulrazak Dakka’nın bir kardeşini öldürdüğü, yeğenini ise yaraladığı bilgisini verdi. Polis ayrıca, şüpheli Abdulrazzak Dakka’nın olayın ardından Suriye’de keskin nişancı Salih’in evini bastığını, çocuğunu rehin aldığını, ancak öldürmeyerek tehditler savurarak intikamını alacağını söyleyerek ayrıldığını da saptadı.

3 şüpheli tutuklandı Güvenlik güçlerince yürütülen çalışmaların ardından ÖSO’nun keskin nişancısını intikam için öldürülmesi olayına karıştığı saptanan 5 şüpheli gözaltına alındı.

Polis sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden Abdulrazak Dakka, İbrahim Hallak ve Anwar Hallak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Fadia Rawas ile Dada Tayssır ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ağırlaştırılmış müebbet istemi Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; 3 tutuklu şüpheli ile tutuksuz yargılanan Fadia Rawas hakkında ’tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kan gütme saikiyle öldürme, yağma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme ile göçmen kaçakçılığı’ suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu ve 1 ile 15 yıl arası hapis cezaları istendi.

Cinayeti bilmesine rağmen güvenlik güçlerine bildirmediği belirtilen Dada Tayssır hakkında ise ’suçu bildirmeme’ suçundan 1 yıl hapis cezası istendi. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan ve 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianame sonrası Suriyeli şüphelilerin önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.