Kıbrıs Gazisi Ahmet Akıncı, Kıbrıs Harekatında Yaşadıklarını Anlattı

Kıbrıs Gazisi Ahmet Akıncı, Kıbrıs Harekatında Yaşadıklarını Anlattı

20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birliklerinin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekata Tim Komutanı olarak katılan Ahmet Akıncı, Kıbrıs Barış Harekatını ve Kıbrıs’da yaşadıklarını an

- 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birliklerinin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekata Tim Komutanı olarak katılan Ahmet Akıncı, Kıbrıs Barış Harekatını ve Kıbrıs’da yaşadıklarını anlattı.

Tekirdağ’da yaşayan ve merkez ilçe Süleymanpaşa'da Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı yapan Kıbrıs Gazisi Ahmet Akıncı, Kıbrıs Harekatı sırasında mevzilerde yaşadıkları anlatarak taarruz hakkında bilgi verdi. Kıbrıs Gazisi Akıncı, bir esire yardım ettikten sonra esirin üzerinde hac işareti olan kolyeyi kendisine hediye etmesinden dolayı çok duygulandığını ve Kıbrıs’da yaşadıklarını dün gibi hatırladığını, o günleri unutamadığını söyledi.

Akıncı, harekat sırasında mevzilerde askerlerle ve esirlerle çekilmiş fotoğraflarını Tekirdağ Muharip Gaziler Derneğinde sergileyerek anılarını yaşatıyor.

O günleri unutamadığını ve dün gibi aklında olduğunu söyleyen Akıncı, "Bolu Komanda Tugayındayken Kıbrıs Harekatına katılmak için hareket ettik. 1 Temmuz 1974’de Kıbrıs'a çıktık. Kıbrıs’da Tim komutanı olarak görev yaptım. Biz mevzilerde taarruz için beklerken bize bir esir kız teslim edildi 16 yaşlarında. Esiri alarak esir kampına götürdüm, yemek ve su verdim. Kız da boynunda haç işareti olan kolyeyi çıkartıp bana hediye etti. Kızın bana kolyeyi hediye etmesi beni çok duygulandırdı. Biz mevzilerde taarruz için beklerken Rum askerlerini görüyorduk ama onlar bizi göremiyordu. 1. ve 2. Komanda Taburu olarak harekete geçtik. Tank seslerini duyan Rum askerleri kaçışmaya başladı. Tank desteğiyle taarruza geçerek mevzileri ele geçirdik. Rumlar orada çok ölü verdi. Bizden de şehitler oldu" dedi.

KIBRIS GAZİSİ AHMET AKINCI, KIBRIS HAREKATINDA YAŞADIKLARINI ANLATTI

KIBRIS GAZİSİ AHMET AKINCI, KIBRIS HAREKATINDA YAŞADIKLARINI ANLATTI

KIBRIS GAZİSİ AHMET AKINCI, KIBRIS HAREKATINDA YAŞADIKLARINI ANLATTI