Kılıçdaorğlu: Aramızdaki fark bu..

Kılıçdaorğlu: Aramızdaki fark bu..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Mersin mitinginde vaatlerini sıraladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Tarsus'ta halka seslendi. Tarsus'un bölgenin en büyük sanayi merkezi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Burada fabrikalar vardı. Hepsini kapattılar. Evet Türkiye kalkıyor. Peki bu kalkınmadan kim pay alıyor? Yoksukluk olmayacak. En düşük gelir 720 lira olacak. " dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bir dönem Tarsus bölgenin en büyük sanayi merkeziydi. Burada fabrikalar vardı. Hepsini kapattılar. Evet Türkiye kalkıyor. Peki bu kalkınmadan kim pay alıyor? Yoksukluk olmayacak. En düşük gelir 720 lira olacak. Ecevit'in dediği gibi, "ne ezen ne ezilen" insanca bir düzen kuracağız. Nereye gidersen git, bu ülkeyi adam gibi yöneteceğiz. 13 yıldır iktidardalar. 6 milyon işsizim var, hiç kalkıp da "işsizliği çözeceğiz" diye bir cümle kuruyorlar mı? Siz çocuklarınızı yetiştiriyor, üniversiteye gönderiyorsunuz. Onlarn çocukları hiçbir sınava girmeden memur oluyorlar. Bu düzeni yıkıp halktan yana bir düzen kuracağız.

"ARAMIZDAKİ FARK BU"

7 Haziran'da sandığa gideceğiz. Bu ülkeyi şaha kaldırmak mümkün. Bunun için namuslu olup, ödenen her verginin hesabını millete vermek gerekiyor. Tarsus bir işçi kenti. Asgari ücreti 1500 lira yapacağız dedik, Ankara'dan bir beyefendi "bu işçiye bir zulümdür" dedi. Sen paraları kazanırken işçiye zulüm değil de şimdi mi zulüm? Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğim dedim, yine itiraz ettler. Sen yatlara mazotu KDV'siz verirken biz bir şey dedik mi? Ben emekten yanayım sen başka yerden yanasın, aramızdaki fark bu.

"ŞUNU UNUTMAYIN!"

Hangi partiden olursanız olun, şunu unutmayın. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır ama Kılıçdaroğlu halk için, sizin için çalışır. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Birtek okuyan benim. Ankara'daki beylere bir sözüm var: İktidar olduğum gün onlar için devlet nasıl yönetilir, nasıl kul hakkı yenmez kursu açacağım.

"SİYASET HALKA ADANMIŞLIKTIR"

Ben siyasti halka adanmışlık olarak görüyorum. Benim zenginleşmem değil, halkın zenginleşmesi öneml. Benim çocuğumun iş bulması değil, işsizliğin bitmesi önemli. Gelin yeni bir başlangıç yapalım, güzel Türkiye'yi birlikte kuralım.