Kılıçdaroğlu: Köle tüccarlığını kaldıracağız

Kılıçdaroğlu: Köle tüccarlığını kaldıracağız

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin Niğde mitinginde halka hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Niğde’de düzenlenen mitinginde konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Kamyon şoförü kardeşlerime sesleniyorum. Diyelim ki kamyonunuzu yenileyeceksiniz, 6 ayda yapamadınız, K1 belgenizi elinizden alıyorlar. Yeniden araç alırsanız dünyanın parasını ödeyeceksiniz. K1 belgesini de elinden almayacağız. İstediği zaman yenileyecek, K1 belgesi de yenilenmeye ihtiyaç duyulmadan kullanacak.

Dedim ki emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz dedim. Kıyameti kopardılar. Sen demiyor muydun Türkiye en zengin 20 ekonomisine girdi diye.

Sen kaçak sarayına para buluyorsun, 2 milyon suriyeliye 5,5 milyar dolar para buluyorsun. At çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince para yok. Ben ne diyorum. Emekliye de para var, vatandaşa da para var.

Ne diyorlar parayı nereden bulacaksınız diyorlar. Zaten devlet ödüyor, taşeron işçilere ödüyor, biz ne yapıyoruz aradan köle tüccarını kaldırıyoruz. Bu kadar basit. Gidip propaganda yapıyorlar. CHP imam hatip okullarını kapatacakmış. Yahu niye kapatalım? İmam hatibi kuran, diyaneti kuran zaten CHP.

Ankara'daki beyler duysunlar. Sen elmasta, incide, yakutta vergiyi sıfırladın. Ben de mazotta sıfırlayacağım ne var bunda?