Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Gel bu kişiyi kral yapalım

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Gel bu kişiyi kral yapalım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı faizlerden şikayet ediyor, indirin ozaman. Faizler yüzde 1’i geçemez diye Meclis’e teklif getir, destek vereceğim " dedi. Konuşmasında Bahçeli'ye çağrıda bulunan CHP lideri "Gel bu kişiyi kral yapalım" diye seslendi.

İşte açıklamalarından satır başları:

Hepimiz güzel bir çevrede yaşamak isteriz. Ağaçların bol olduğu ,suların temiz olduğu. Bu tür çevreler pek çok ülkede var. Bizde de böyle güzel çevreler var. Bunlardan birisi Amasra. Amasra gerçekten doğasıyla olağanüstü bir şehir. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan bakanlar Amasra'yla ilgili özen gösterdi. 

Amasra'ta termik santral yapılacaktı, Veysel Eroğlu, Erdoğan Bayraktar, İdris Güllüce karşı çıktı. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı geldi buraya izin veriyorum dedi. ÇED raporu olumlu çıktı diyor. Adamına göre düzenlenirse olumlu çıkar. Amasra'yı görünüz, konuşunuz ve kararınızı düzeltiniz. 

Bu kadar yol ve köprü yapmaktan övünen iktidar, Tekirdağ’a gelince duruyor. Tekirdağ’daki yol 11 yıldır bitmiyor. Sayın Başbakan’a çağrı yapıyorum. İki yolun yapımını belediyeye devredin, o yolu yapacağız. Tek isteğimiz var, yol yapımını belediyelere devredin."

İş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncüsüyüz. Avukat tutacak paraları yok. Aileleri, çocukları var. Bu vicdan denilen şey rantın içinde mi gizli? Bu insanların hakkını ne zaman koruyacaksın? Diyorlar ki ‘Mağdurlara sahip çıkıyorsun’. Ben zalime mi sahip çıkayım, mağdura sahip çıkacağım. Rant odaklı siyasi anlayış, insan odaklı siyaset anlayışı vardır. İnsan en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır.

Cumhurbaşkanının gittiği Bursa’da bir vatandaş 'işsizim' diye bağırıyor. Binali Yıldırım işsizliği önleyeceğiz diyor mu? Demiyor. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Kişiyi aç bırakırsan neyere gidecek? Bursa’da bir başka vatandaş, ‘4 çocuğum var, dörtü de aç’ diyor. 4 çocuklu baba, hüngür hüngür ağlıyor. Buna hangi vicdan dayanır. Hiçbir ailenin geliri 600 liradan az olmayacak.

5 milyon 870 bin işsiz var, üniversite mezunları arasında işsiz daha fazla. Esnaf faiz batağı içinde. Türkiye’yi tefeci faizden ancak CHP kurtarır.

Başbakan faizlerden şikayetçi. Sen başbakan değil misin? Sen niye şikayet ediyorsun? Senin şikayet etmeye hakkın yok. Sayın Cumhurbaşkanı da faizlerden şikayetçi, çok yüksek diyor.

'Faizler yüzde 1’i geçemez' diye Meclis’e teklif getir, destek vereceğim. Getiremezler, abileri izin vermez. Faizleri yüzde 1’e indiren düzenlemeyi getir, destek vereceğim. Devleti yönetemiyorlar.

Türkiye’nin OHAL’den çıkması, normalleşmesi lazım. Her şeyi dolara bağlayan sensin. Köprüyü, otoyolu dolara bağlayan sensin. Teşekkür ediyoruz yine de, ‘Dolar artışına CHP yol açtı’ demedi.

Türkiye Cumhuriyeti meşru olmaya, uluslararası hukuka uyma özen çalışır. Cumhurbaşkanı terör örgütüyle Türkiye’yi ilişkilendirmiştir. ‘El Nusra’ya destek verdiniz mi?’ diye soracaklardır.

Fransa’da OHAL yetkisi, mala-mülke el koyma yetkisi vermiyor. Fransa’da OHAL yetkisi, kayyum atama yetkisi vermiyor. Fransa’da OHAL yetkisi, keyfi kararla kimseyi işten atma yetkisi vermiyor. Bizde binlerce öğretmeni kapının önüne bıraktınız. Fransa’da gazetecilerini tutuklanması, aydınların göreve son verilmesi söz konusu değil. Biz de hapislere atıldı. Türkü söyleyen radyoyu kapattılar, çocuk televizyonu kapatıldı. Fransa’da OHAL’de bir kişi bile mağdur edilmedi, bizde milyonlarca kişi mağdur edildi. Çavuşoğlu’na merak ediyorum, anlamakta zorlanıyorum. Fransa’da bir maddeye çekince koymuş, biz de 13 maddeye çekince koydu.

Senin adaletin sorgulanacaksa ben sorgulayacağım. Ben bu ülkede kim olursa olsun adaletle yargılanmasını istiyorum. Gazetecileri hapse atıyorlar. Ellerine silah alıp birini mi yaraladılar? Gazetecinin bir tek silahı var, o da kalem. Bilim insanlarını da hapse atıyorsunuz. Necmiye Alpay, darbe döneminde hapse atılmıştı, bugün de hapse atıldı. Bugünün 12 Eylül döneminden bir farkı yoktur, aynı koşullar var.

Sadece Hatay'da 929 öğretmen açığa alındı. Bu çocuklara kim ders verecek? Gücü garibana yetiyor. Güçleri öğretmene, memura, öğrenciye yetiyor. Öğretmenlere sözümüz söz, CHP iktidarında Ferhat ile Şirin'i buluşturur gibi sizi öğrencilerinizle buluşturacağım.

"NE İSTEDİLER, SİZ NELERİ VERDİNİZ?"

Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ne istediniz de almadınız’ dedi. Sayın Binali Yıldırım’a soruyorum; Neleri istediler, siz neleri verdiniz.

17 Aralık silahlı bir eylem değildi, niye 17 Aralık’ı milat alıyorlar? Kendi yolsuzlukların üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Biz bu yolsuzlukların üstünü kapatmayacağız, kul hakkına sahip çıkacağız.

17 Aralık’ta süratle bir gazeteciyi gönderdiler. Aman aramızı bul dediler. Başbakan diyor ki, ‘Başkanlığın kapısı 15 temmuz gecesi açılmıştır.’ Bu söz şehit ve gazilerimize ihanettir ve ayıptır. Ömer Halisdemir, Recep Tayyip Erdoğan başkan olsun diye şehit olmadı. Bu sevdadan vazgeç kardeşim.

Cumhurbaşkanı anayasal sınırlar içine çekilsin. Hükümet, yargı, medya kendi işine baksın. Bu ülkenin başbakanı var, bakanları var. Bir hükümetten iki farklı ses çıkıyor.

‘A, B, C, planımız var’ diyor. Sorumluluğu olmayan biri söylüyor. Kim söylüyor, cumhubaşkanı söylüyor. Niye Türkiye’yi zor duruma sokuyorsun. Sorunun kaynağı Türkiye oldu. Kabile reisi bile Türkiye’yi azarlıyor.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI: GEL BU KİŞİYİ KRAL YAPALIM

Anayasayı değiştirelim, bu kişiye göre anayasa yapalım diyorlar. Ona da itiraz ederse ne yapacağız? Sayın Bahçeli’den istiramım var. Gel bu kişiyi kral yapalım. Bir televizyon kanalı bağlayalım, sabah akşam konuşsun. Bu kadar yetkiyi niye istiyorsun?

"HER TÜRLÜ SORUŞTURMAYA VAR MISIN?"

Sayın Başbakan’a çağrı yapıyorum. Ucu nereye giderse gitsin, her türlü soruşturmaya var mısın? 60’lı, 70’li, 80’li, 90’lı yıllar... Bu türlü bir soruşturmaya her türlü desteği vereceğiz. Gelir mi? Abisi izin vermez.

"ONUN MAĞDURU RIZA SARRAF"

Onun mağduru Rıza Sarraf. ‘Serbest bırakın, aynı kervan yoluna devam etsin’ diyor. Haksız yere zindanlarına öğretemen, öğrenci, asker, akademisyen, yazar-çizere sahip çıkıyorum.