Kılıçdaroğlu: ''Koltuğumu sana bırakırım...''

Kılıçdaroğlu: ''Koltuğumu sana bırakırım...''

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 12 yaşındaki Arife Seda Ucuz’a siyasete ilgi duyması halinde koltuğu ona bırakacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı yurda karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, "Bizim yurtlar yandıktan, maden işçileri öldükten sonra önlem alan bir siyaset anlayışımız var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz" mitingi için havayolu ile Adana'ya geldi. Kılıçdaroğlu, Aladağ Sinanpaşa Mahallesi'nde 5 gün önce elektrik kontağından çıktığı düşünülen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu ve karanfil bıraktı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bütün ailelere başsağlığı diledi.

Yurt faciası ile ilgili önlemin alınmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Anneleri ve babaları çocuklarını büyük umutlarla buraya göndermişti. Okuyacak, elleri ekmek tutacaktı. Ailelerine dönerken umutla döneceklerdi. Ama bir yangın sonucu hayatlarını kaybettiler. Hep kazalar olduktan sonra ders çıkarmaya çalışıyoruz. Oysa akıllı insanlar, devleti akılla yönetenler birikimle, siyasetle yönetenler önlemleri önceden alırlar kazalara yol açmamaya çalışırlar. Bizim maalesef yer altında çalışan maden işçileri ödükten sonra, yurtlar yandıktan sonra önlem alan ve görev kabul eden bir siyaset anlayışımız var. Buradan tekrar hükumete bir çağrıda bulunuyorum. Yurtlar konusunda titiz olun. Gencecik fidan gibi çocuklarımız, anneler babalar çocuklarını oraya gönderiyorlar. Bu çocuklara sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Bu çocukların okuması için, bu çocukların geleceği için bu çocukların Türkiye'nin geleceği açısından umut olduklarını unutmayarak hep birlikte çaba harcamamız ve okumalarına çaba göstermemiz gerekiyor. Bu olay eminim hepimize ders olur ben bütün anne ve babalara başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, 12 yaşındaki Arife Seda Ucuz'a siyasete ilgi duyması halinde koltuğu ona bırakacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Aladağ Kaymakamlığını ve bir kahvehaneyi ziyaret edip vatandaşlarla görüştü.

İHA