Kılıçdaroğlu önceden uyarılmış !

Kılıçdaroğlu önceden uyarılmış !

Saldırıya uğrayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önceden suikast uyarısı aldığı açıklandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin-Şavşat’ta konvoyuna saldırıyı değerlendirirken, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından suikast uyarısı aldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu kendisine “Her zaman oturduğunuz odanın ışığı açık kalsın, siz diğer odada oturun ve ışıkları kapatın” önerisi yapıldığını anlattı.

Artvin ziyareti sırasında konvoyu perşembe günü PKK’nın silahlı saldırısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce suikast konusunda uyarıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu ancak saldırı yapılan yolun riskli olduğunun kendilerine söylenmediğini belirtti. CHP lideri, dün CNN Türk’te şu açıklamalarda bulundu:

- “15 Temmuz sonrası beni suikast yapabilecekleri konusunda uyarmışlardı. İçişleri Bakanlığı’ndan aradılar. Koruma sayısı arttırıldı. Bazen korumalar bizi farklı yerlerden genel merkeze götürüyordu. Yenikapı mitingi sonrası bana gelen istihbarat şu şekildeydi; her zaman oturduğunuz odanın ışığı açık kalsın, siz diğer odada oturun ama elektriğini açmayın. Ama biz bunu uygulamadık. İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi aldık.

ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İSTEDİ

- PKK, ‘anamuhalefet partisi liderinin bir suikaste kurban gitmesi Türkiye’yi daha fazla karıştıracaktır’ diye düşünmüş olabilir. PKK, Türkiye’nin çıkarlarını savunan bir örgüt değil, kendi hedefleri, amaçları var. Ülkede herkesin teröre karşı ortak tavır takınması lazım, ben bütün kesimlerin bir araya geldiğine de inanıyorum, çünkü terörden hepimiz şikayetçiyiz, (PKK) bundan rahatsızlık duymuş olabilir.

DEMİRTAŞ DA LANET OKUDU

- Selahattin Demirtaş da beni geçmiş olsun diye aradığında teröre lanet okudu, ‘terörü lanetliyoruz’ diye bir cümle kullandı. Bu değerli bir cümleydi. Onun için teröre karşı hepimizin ortak tavır takınmamız gerekiyor. HDP de meşru bir parti ama teröre karşı tavır konusunda biraz daha net bir tavır takınması hepimizin ortak beklentisi. Daha net daha güçlü bir söylem, hem Türkiye’nin ihtiyacı var buna hem de siyasetin, bunu yapmak gerekiyor, bu süreçte HDP’nin tümüyle dışlanması da doğru değil.

DARBE FIRSATÇILIĞI, ÖLÇÜ KAÇTI

- İstanbul Şehir Tiyatrolarında darbe fırsatçılığından sanatçıların işine son veriliyor. Araştırdık, FETÖ ile falan ilgileri yok. Darbe fırsatçılığına izin vermemek lazım, Sayın Kadir Topbaş’tan rica ediyorum, sanatçılarla ilgili karar geri alınsın. 12 Mart, 12 Eylül askeri darbelerinde bu kadar insan tutuklanmadı, hapse atılmadı. 12 Eylül’de olmadığı gibi bir sendika mahkemeye gidilmeden tak diye kapatılıyor. Hukukun üstünlüğü kavramıdır darbeyle mücadelenizde size haklılık kazandıran temel ölçüt, siz buna uygun hareket ederseniz herkesin desteğini alırsınız, ama ölçü kaçtı. Çocuğunu cemaat okuluna gönderdi diye işine son veriliyor. O okuldan mezun bakan var senin kabinende.

- Bu olayın siyasi ayağının ortaya çıkarılması lazım. Doğrudan teşkilat yöneticisi, milletvekili, bakan olup da bu örgüt üyesi olan var mı? Diğerlerini bilemiyorum, ama biz FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir partiyiz. Bunun siyasi sorumlusu, siyasi ayağı yok mudur?”

BU AFİŞLE KARŞILANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün açılışlar yaptığı Amasya’nın Merzifon ilçesinde coşkuyla karşılandı. Tören alanına asılan ‘Teröre asla boyun eğmeyeceğiz’ yazan ve altında Demokrat Parti, Saadet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin logolarının bulunduğu afiş dikkat çekti.

Hürriyet