Kılıçdaroğlu partisinin ''garanti oyunu'' açıkladı !

Kılıçdaroğlu partisinin ''garanti oyunu'' açıkladı !

Kılıçdaroğlu, 2015 genel seçimlerinde CHP oy oranını açıkladı ve "Merkez Türkiye" projesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na göre yüzde 30 garanti ve CHP seçime doğru yüzde 35'i yakalayacak. Buna karşın AK Parti'nin oy oranlarını çok düşük gösteren iki anketten birinde CHP yüzde 27 diğerinde yüzde 28.7 görülüyor.

Kılıçdaroğlu Trabzon mitingi sonrası Habertürk yazarı Ruşen Çakır'a konuştu.

"2035 UZAK BİR TARİH DEĞİL Mİ" SORUSUNA YANIT

Dün açıkladığı “Merkez Ülke Türkiye” projesine yönelik "gerçekçi değil" eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, "2035 yılı biraz uzak bir tarih mi?" sorusuna "20 yılda Türkiye’nin insani gelişmişlik düzeyinde 49 basamak yükselerek ilk 20’ye oturması gerek. Şu an 69. sıradayız ve önümüzdeki 20 yılda bunu gerçekleştirmemiz gerek. 2035 Türkiye için önemli bir tarih. 2035 yılından sonra Türkiye yaşlı ülkeler sınıfına girmiş olacak" diye yanıt verdi.

Projenin kaynağının olduğunu savunan Kılıçdaroğlu'na göre dünyaya mal satan pek çok ülke bu proje dolayısıyla Türkiye’den yer almak isteyecek.

Ruşen Çakır'ın “Yüzde 30 garanti, yüzde 35’i zorluyoruz” dediniz bir yerde." açıklamasına Kılıçdaroğlu, "Evet. 7 Haziran’a kadar inşallah yüzde 35’i yakalayacağız" iddiasında bulundu.

Yazarın "Yüzde 35 olabilmesi için özellikle AKP’den oy almanız lazım." seklindeki sözlerine CHP lideri, "Ciddi bir eğilim var, kırılma var. Siyaseti kişisel bir zenginleşme aracı olarak gördüler. Biz bunu bütünüyle değiştireceğiz." diye yanıt verdi.

KONDA SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

KONDA'nın AK Parti'yi düşük gösteren olay anketinde bile CHP'nin oy oranı yüzde 28.7 çıkmıştı. KONDA'nın müşteriyle paylaştığı iddia edilen seçim anketi sonuçları tartışma konusu oldu. Konda anket sonuçlarına göre AK Parti yüzde 40,5, CHP yüzde 28,7, MHP yüzde 14,4 ve HDP yüzde 11,5 oy alıyor.

METROPOLL SEÇİM ANKET SONUÇLARI

8-11 Mayıs tarihleri arasında yapılan anket sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 42.8'lik oy oranıyla birinci parti durumunda.  AK Parti'yi yüzde 27 ile CHP takip ederken, MHP'nin oy oranı yüzde 17.1 oldu. Anket sonuçlarına göre HDP yüzde 9.2 ile seçim barajı altında kalırken, SP-BBP ittifakı oy oranı yüzde yüzde 3.1 oldu.

ORC'NİN SON SEÇİM ANKETİ CHP YÜZDE 23.9

ORC Araştırma'nın Mayıs 2015 dönemine ait Seçmen Tercihleri Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 4-7 Mayıs tarihleri arasında 36 ilde, 2450 kişiyle yapılan anketin sonuçlarına göre, AK Parti seçim yarışını açık ara önde götürüyor.