Kılıçdaroğlu: ''Yaşasın demokrasi''

Kılıçdaroğlu: ''Yaşasın demokrasi''

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi binasının önünde partiliere seslendi.

Meşaleler eşliğinde "Başbakan Kemal" sloganlarının atıldığı açıklamda, Kemal Kılıçdaroğlu "Yaşasın demokrasi" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Ankara Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. "Oylarımız düşerse istifa ederim" diyen Kılıçdaroğlu, HDP'nin barajı geçmesi ile oluşan sonuçların zaferini kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2011 genel seçimlerinde yüzde 25.9 oy oranına sahipti. 2011 seçimlerinin gerisinde kalan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu zaferini coşkuyla ve "Başbakan Kemal" sloganlarıyla kutladı.

CHP Genel Merkezi'nde kısa bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir dönem kapandı, demokrasi kazandı. Türkiye kazandı. Bir baskıcı dönemi sona erdirdik. Seçim değerlendirmesini CHP sözcüsü Haluk Koç yapacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu, bu konuşmasını yaparken CHP'liler ise "Başbakan Kemal" sloganları attı. Kılıçdaroğlu öte yandan, "oy oranı düşerse neden istifa etmeyeyim?" demişti.

MEMNUNUM, İSTİFA YOK

Hürriyet'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil. Şimdilik değerlendirmem bu kadar" dedi.