Kılıçdaroğlu'ndan çok sert Gülen çıkışı

Kılıçdaroğlu'ndan çok sert Gülen çıkışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen'i Türkiye'ye davet ederek, "gelsin ve bedelini ödesin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya yolunda Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Haksız yere askerleri, gazetecileri hapiste tutanlardan hesap sorulsun” dedi. CHP lideri, ABD’de yaşayan Gülen’e de “Ülkeye dön” çağrısı yaptı

CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, cum­hur­baş­ka­nı ada­yı Ek­me­led­din İh­-sa­noğ­lu­’na des­tek tur­la­rı­na dün Amas­ya­’dan de­vam et­ti. Va­tan­daş­lar­la bir ara­ya ge­lip, “Ne­den Ek­mel Bey?” so­ru­su­na ya­nıt ver­di. Kı­lıç­da­roğ­lu, Amas­ya yo­lun­da ise SÖZ­CÜ­’ye özel açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. İş­te o söz­ler:

TI­PIŞ TI­PIŞ İA­DE EDE­CEK

Er­do­ğa­n’­ın boy­nu­na o ma­dal­ya­yı ta­kar­ken mut­la­ka bir ge­rek­çe­le­ri var­dı. Şim­di Er­do­ğa­n’­ı eleş­ti­ri­yor­lar ve ödü­lü ia­de et­me­si­ni is­ti­yor­lar. Ve­ri­liş ama­cı­nın or­ta­dan kalk­tı­ğı­nı söy­lü­yor­lar. Da­ha ön­ce Er­do­ğa­n’­a bu ma­dal­ya­yı ia­de et­me­si ge­rek­ti­ği­ni söy­le­miş­tim. “Ni­ye boy­nun­da ta­şı­yor­sun?” di­ye sor­muş­tum. Hiç ses çı­kar­ma­mış­tı. Şim­di, “Ma­dal­ya­yı ge­ri ve­r” di­yor­lar, tı­pış tı­pış gö­tü­rüp ma­dal­ya­yı ia­de ede­cek.

MON­TAJ DE­ĞİL­MİŞ

17 ve 25 Ara­lık bü­yük yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu­nu or­ta­ya çı­ka­ran­lar­dan in­ti­kam alı­yor­lar. Yol­suz­luk­la­rı de­lil­len­dir­mek için mah­ke­me­ler­den alı­nan ka­rar­lar­la ya­pı­lan din­le­me­ler var­dı. Er­do­ğan, o din­le­me ka­yıt­la­rı­nın mon­taj ol­du­ğu­nu söy­lü­yor­du. Şim­di öy­le an­la­şı­lı­yor ki bun­lar mon­taj de­ğil. Bu din­le­me­le­ri ya­pan­lar­dan in­ti­kam alı­yor­lar. Er­do­ğan dev­le­tin gü­cü­nü kul­la­na­rak, bel­li ki­şi­le­ri sus­tur­mak is­ti­yor. Ama gün ge­lir, za­man dö­ner ve bu­nun he­sa­bı­nı ve­rir.

HIR­SIZ­LIK­LA­RI GİZ­LE­MEK İÇİN

Sah­te de­lil üre­ten­den ta­bi­i ki he­sap so­rul­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. Hak­sız ye­re as­ker­le­ri, ga­ze­te­ci­le­ri, aka­de­mis­yen­le­ri ha­pis­te tu­tan­lar­dan el­bet­te he­sap so­rul­sun. Ama bu ope­ras­yon o ope­ras­yon de­ğil. Bu Er­do­ğan ve ai­le­si­ni ko­ru­ma­ya yö­ne­lik, ken­di hır­sız­lık­la­rı­nı giz­le­me, göl­ge­le­me ope­ras­yo­nu.

ARINÇ İTİ­RAF ET­Tİ

Sis­tem şan­taj üze­rin­de yü­rü­yor. En iyi iti­ra­fı ya­pan da Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Bü­lent Arınç… “Siz özür di­ler­se­niz bun­la­rın hep­sin­den vaz­ge­çe­ce­ği­z” di­yor. Böy­le hu­kuk dev­le­ti mi olur? Suç var­sa suç­lu ce­za­sı­nı çe­ker. Er­ge­ne­ko­n ve Bal­yo­z’­da da suç üre­til­di, he­sa­bı so­rul­mu­yor. Çün­kü sav­cı­sı Er­do­ğa­n’­dı. Arın­ç’­ın açık­la­ma­la­rın­dan an­la­şı­lı­yor ki bu da­va­nın da sav­cı­sı Er­do­ğan. Ya­ni sav­cı de­ğiş­mi­yor.

GÜ­LE­N’­E ÇAĞ­RI

Dö­nüp dön­me­mek ken­di tak­ti­ri­dir. Dön­me­sin­de hiçbir sa­kın­ca yok. Eğer hak­sız­lı­ğa uğ­ra­yıp, be­del öde­ye­ce­ği­ni dü­şü­nü­yor­sa, gel­sin be­de­li­ni öde­sin.

YE­Nİ DÜŞ­MAN CE­MA­AT

Dik­ta­tör­le­rin te­mel özel­li­ği, bu­lun­duk­la­rı kol­tu­ğu güç­len­dir­mek için sü­rek­li bir ku­ru­mu düş­man ilan etmeleridir. Or­du­yu, dış mih­rak­la­rı, ku­rum­la­rı, CHP’­yi, med­ya­yı düş­man ilan et­ti. Böy­le­ce her­ke­si sus­tur­du ve kon­trol al­tı­na al­dı. Şim­di yol­suz­luk­la­rı or­ta­ya çı­kın­ca dü­ne ka­dar be­ra­ber yü­rü­dü­ğü ce­ma­ati düş­man ilan et­ti.