Kılıçdaroğlu'ndan rehine olayı ile ilgili şok sözler

Kılıçdaroğlu'ndan rehine olayı ile ilgili şok sözler

CHP lideri Kılıçdaroğlu, rehine olayı ile ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada MİT'i sert eleştirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bir ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı, vazifesi olmayan işlerle uğraşırsa, Cumhuriyet’in savcılarının odası da davulla zurnayla basılır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'nin 6'ncı katındaki odasına silahlı kişilerin girmesi ile ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu yazdığı tweette şu ifadelere yer verdi: " Savcının göz göre göre rehine alınmasını izleyen hükümet ve istihbarata sormak istiyorum; Bayrak, flama, silah, plastik kelepçe gibi eylem araçları ile adliyeye nasıl girildi? Bu malzemelerin adliyeye sokulmasında yaşanan elektrik kesintisi etkili mi olmuştur?Yoksa elektirik bu iş için kasıtlı mı kesilmiştir?

Adliye'nin var olan jeneratörü devredeyse, bu malzemelerin içeri sokulmasında kimler yardım etmiştir? Hükümetin kesinti sonrası 'Terör saldırısı olabilir' açıklaması, rehin alma olayında parmağı olduğunun göstergesi midir? Ülke güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamak görev tanımınızda var mıdır? Bir ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı, vazifesi olmayan işlerle uğraşırsa, Cumhuriyet’in savcılarının odası da davulla zurnayla basılır!" dedi.