Kılıçdaroğlu'nun kardeşinden şok sözler

Kılıçdaroğlu'nun kardeşinden şok sözler

Celal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında söylediklerine yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, ağabeyinin kendisi hakkında, "Birisi cebine para koyup, 'çık bunu söyle' dediyse kimse kusura bakmasın, alır kapının önüne koyarız" sözlerine ilişkin, " Öz kardeşine sahip çıkmasa bile, bu vatana sahip çıksın. Bana da çamur atmasın. Ben kendi çabalarımla geçinip, gidiyorum. Ben Celal Kılıçdaroğlu olarak vatanıma sahip çıkıyorum." dedi.

Aydın'ın FETÖ/PDY'den temizlenmesi amacıyla Söke'den Didim'e yürüyüş yapan ve 12 gündür ölüm orucunda olduğunu ileri süren Celal Kılıçdaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir televizyon programında ağabeyinin kendisi hakkında söylediklerini üzüntüyle karşıladığını belirtti.

FETÖ'ye karşı başlatmış olduğu mücadeleyi kendi iradesiyle yaptığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Birileri Kemal ağabeyimi yönlendiriyor. Arkamda ne bir müteahhit var ne de bir iş adamı var. Ben halk olarak yürüdüm. Ben bu zamana kadar da kimseden para talep etmedim. Ben vatandaş olarak, FETÖ’nün bu ülkeden temizlenmesini istiyorum." diye konuştu.

"Ben kendi çabalarımla geçinip, gidiyorum"

Ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde Adana'daki mitinginde FETÖ'den tutuklu bulunan gazeteci Nazlı Ilıcak'ı alkışlattığını anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Adana’daki konuşmasında FETÖ’den tutuklu Nazlı Ilıcak’a sahip çıkacağına, Türkiye’ye sahip çıksaydı. Bana sahip çıksaydı. Arasaydı 'Celal kardeşim sen aç mısın, tok musun, ne yapıyorsun?' bunu deseydi. Ama diyemedi. Aynı anadanız aynı babadanız. Neden sahip çıkmadı? Öz kardeşine sahip çıkmasa bile, bu vatana sahip çıksın. Bana da çamur atmasın. Ben kendi çabalarımla geçinip, gidiyorum. Ben Celal Kılıçdaroğlu olarak vatanıma sahip çıkıyorum. Hala da kirada oturuyorum. 600 lira kira parası veriyorum. Didim’de, Kuşadası Belediyesinde olan rant hiçbir yerde yoktur. Kemal ağabeyim de artık biraz gözünü açsın. Sağa sola baksın. Kendisi ne sağa bakıyor ne sola bakıyor. Ağabeyimden hiç beklemediğim bir açıklamaydı."

Kılıçdaroğlu, ölüm orucuna devam ettiğini, Didim Belediyesi ve diğer belediyelerin FETÖ’den temizleninceye kadar mücadelesine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kardeşi için şunları söylemişti:

"Onun illa benim siyasi görüşümü desteklemesi gibi bir durum da söz konusu değil. Destekler veya desteklemez, onun bileceği bir iş. Her birimiz bağımsız bir bireyiz. Ama altını özenle çiziyorum, bizim bir belediyemiz, Didim Belediyesi, Didim'e olağanüstü hizmetler veriyor. Kıyıyı temizledi, açtı. Didim'de iki tane yüksek bina var, o binaların yıkılması lazım. Çünkü Didim örnek bir turizm kenti olmak zorundadır. Şimdi o binaların sahipleri parayla insan satın alıp, bize saldırtmanın yollarını arıyorlar. Bakın bu kadar açık ve net söylüyorum. Cebine para koyup, çık şunu yap diyorlar. Çıkıp onlar yapılıyor. Onların etrafındaki, o kişinin etrafındaki insanlara bakın göreceksiniz, o müteahhidin yandaşları, biz bunların hepsini biliyoruz."

AA