Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışmanın ortasında kaldı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışmanın ortasında kaldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna ateş açıldı. Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ nun konvoyuna Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı. Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı.

Güzergahta teröristlerin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna roket atarla saldırı hazırlığında olduğu, güvenlik güçlerinin bu durumu fark edince çatışmanın yaşandığı öğrenildi.

Çatışmada ağır yaralanan 1 evladımız şehit düşerken 2 asker de yaralandı.

Artvin'in Ardanuç ilçesi Yanıklı mevkiinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçtiği sırada Özel Harekat polisleri ile teröristler arasında çıkan çatışma sürerken, CHP Genel Başkanı zırhlı polis aracıyla Artvin'in Şavşat ilçesine götürüldü.

NELER YAŞANDI ?

Ardanuç ilçesi Yanıklı mevkiinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu yol kenarında barikat görülmesi üzerine özel harekat polisleri tarafından güvenlik gerekçesiyle durduruldu. Tam bu sırada roketatarlarla pusu kuran teröristler ile sıcak bir çatışma yaşandı.

KILIÇDAROĞLU UZAKLAŞTIRILDI

Çatışmalar sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zırhlı bir araçla olay yerinden uzaklaştırıldı. Ayrıca konvoyun da Şavşat'a geri dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili canlı yayına bağlanan Kılıçdaroğlu'nun danışmanı, olayın bir saldırı olmadığını ve CHP Liderinin durumunun iyi olduğunu söyledi. Danışma, "Saldırı değil, konvoy güzergahında çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu iyi." şeklinde konuştu.

screenshot_1-155.jpg

GÜRSEL TEKİN: KILIÇDAROĞLU'NUN DURUMU İYİ

CHP'li Gürsel Tekin programın iptal edildiğini konvoyun Şavşat'a geri döndüğünü söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu NTV'ye canlı yayında bağlanarak "Bizim açımızdan bir sıkıntılı durum yok. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok iyi durumdayız. Çatışma bölgesinden çıktı. İnşallah çatışma bölgesinde güvenlik güçlerimiz açısından bir acı gelişme olmaz." dedi.

CHP konvoyunun geçtiği sırada olumsuz bir durum yaşadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da herhangi bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o. " ifadesini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"Şu anda güvenli bölgedeyim. Çatışmalar devam ediyor. Teşekkür ediyorum benim için kimsenin kaygılanmasına gerek yok. Güvenli güçleri bizi getirdiler, şu anda korkulacak bir durum yok.

Bizim açımızdan sorun yok ama bölgede çatışan erlerimiz var inşallah onlara bir şey olmaz. Güvenli göçleri bizi getirdiler dolayısıyla bir sorunumuz yok."

'ALLAH'A VERDİĞİ BİR CANIMIZ VAR O DA MEMLEKET İÇİN FEDA OLSUN'

Daha sonra Habertürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Çatışmanın olduğu bir alanda olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri önlem alıp bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan sorun yok umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Programımızı iptal etmedik. Belediye binamız yeni yapıldı, açılışına gideceğiz. Sayın İçişleri Bakanımız aradı, Jandarma helikopter gönderecek, programımıza devam edeceğiz.  Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bir şehidimiz olduğu haberini aldık. Araçta uzun süre bekledik. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüm, teşekkür ettim."

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışmanın ortasında kaldı - Resim : 2

1 ASKER ŞEHİT, 2 ASKER YARALI

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun ortasında kaldığı çatışma sırasında 3 asker yaralandı. Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala çatışmada 1'i ağır 3 askerin yaralandığını açıkladı. Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sıonra yaralanan askerlerden birinin şehit düştüğü açıklandı.

Artvin Şavşat'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda yaralanan 3 askerden jandarma er kurtarılamayarak şehit oldu.

PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışmanın ortasında kaldı - Resim : 3

ERDOĞAN VE YILDIRIM KILIÇDAROĞLU'NU ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak konvoyunun güzergahında yaşanan çatışmaya ilişkin bilgi alarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı. Erdoğan, yaşananlarla ilgili bizzat Kılıçdaroğlu'ndan bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi ile de birer telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ala ve Artvin Valisi İnce ile telefonda görüştü. Yıldırım, Ala ve İnce'den saldırıya ilişkin bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışmanın ortasında kaldı - Resim : 4

AK PARTİLİ VEKİL: PKK SALDIRDI

A Haber'e konuşan AK Partili İsrail Kışla şu açıklamaları yaptı:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. 4-5 kişilik bir PKK'lı grubunun Şavşat'ta olduğu biliniyor. Özel hareket aylardır peşlerini takip ediyor, fakat temas kurulamamıştı, böyle sıkıntılı bir dönemi geçiriyorduk.

Aylardır arazide olmalarına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda böyle bir hadisenin yaşanmasından dolayı üzüntü duyuyorum. Burası çok dağlık ve ormanlık bir bölge. Biz tedirgin yaşıyorduk, kontrollü şekilde seyahat ediyorduk. Şavşat ve Artvinadına da üzüntü duyuyorum. İnşallah terör örgütleri bitmiştir."

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışmanın ortasında kaldı - Resim : 5

CHP'Lİ TORUN: "İYİYİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Artvin-Şavşat kara yolunda güvenli bir noktadayız. Heyettekilerin sağlık durumu iyi" dedi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine geçtikleri sırada yol güzergahındaki çatışma sesleri üzerine konvoyun durdurulduğunu söyledi.

Bir süre araç içerisinde beklediklerini ve çatışma seslerinin devam ettiğini aktaran Torun, "Artin-Şavşat karayolunda güvenli bir yerdeyiz. Heyettekilerin sağlık durumu iyi." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışmanın ortasında kaldı - Resim : 6

KORUMA SAYISI ARTMIŞTI

Son zamanlarda ihbarların artması üzerine Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı artırılmıştı. Ateş açıldığı anda görevli özel harekat polisleri de çatışmaya katılarak teröristlere karşılık verdi.