Kilis Osb’de Büyük Değişim

Kilis Osb’de Büyük Değişim

Kilis Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde indirimli elektrik tarifesine geçildiğini, doğalgaz ana hatlarının tamamlandığını söyledi.

- Kilis Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde indirimli elektrik tarifesine geçildiğini, doğalgaz ana hatlarının tamamlandığını söyledi.

Kanar, OSB içerisinde bulunan yatırımcı firmalara daha kaliteli ve ucuz elektrik enerjisi imkanı sağlayabilmek için, 2013 yılı Mart ayından itibaren TEİAŞ sistem kullanıcısı abonesine geçilmiş ve yine 2013 yılının Haziran ayından itibaren, serbest tüketici hakkını kullanarak, özel tedarikçi firmadan enerji temin edilmeye başlanıldığını belirterek, “Şu an için Kilis Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’nin en ucuz elektrik kullanan sanayi bölgeleri arasında olduğunu gururla söyleyebiliriz. Kilis Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaz altyapı ana hat çalışmaları tamamlanmıştır. Organize Sanayi Bölgeleri için olmazsa olmaz bu temiz ve ekonomik enerji kaynağından firmalarımızı en kısa zamanda faydalandırmak istiyoruz. Yapılacak testlerin ardından, gerekli koşulları yerine getiren sanayicilerimize gazları verilecektir. Sanayicilerimize ekonomik ve modern bir üretim ortamı oluşturmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz” dedi.

Yeni açılacak 100 hektarlık 2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların da süratle devam ettiğini belirten Kanar, “Kamulaştırma çalışmalarının yanı sıra imar planımızı da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunduk; gerekli onaylardan hemen sonra parselasyon işlemleri tamamlanacak ve başvuru yapan firmalara ön tahsis yapılabilecektir. Bilindiği gibi Organize Sanayi Bölgeleri bir şehrin gelişmişlik göstergesinde çok önemli bir yere sahiptir. Biz de açılacak alanda 3 bin kişilik bir istihdam öngörüyoruz. Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak yatırımların 6. teşvik bölgesi avantajlarından yararlanacak olması ulusal ve uluslararası firmaların dikkatini çekiyor. Başvuran firmalar arasında yüksek teknolojili ürünler üreten firmaların yanı sıra gıda işleme tesisleri de bulunmaktadır. İstihdam avantajının yanı sıra gıda işleme tesislerinin Kilis’te üretilen tarım ürünleri için yüksek katma değer oluşturacağını düşünüyoruz. Görüldüğü gibi faaliyete girecek genişleme alanımızla birlikte hem Organize Sanayi Bölgemizin hem de Kilis’in çehresi değişecektir. Bu çalışmalarımızda Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız başta olmak üzere, Organize Sanayi Bölgemize destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Yönetim Kurulumuz ve sanayicilerimiz adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.