Kilis'teki saldırı hakkında açıklama geldi !

Kilis'teki saldırı hakkında açıklama geldi !

Kilis'te 1 şehidimizin olduğu karakol saldırısında önce kaçakçılara daha sonra IŞİD militanlarıyla çatışıldığı açıklandı.

Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk sahasında üç nöbetçiye önceki akşam saatlerinde açılan ateş sonrası bir askerin şehit olduğu bir asker ile irtibatın kesildiği olaya ilişkin olarak çarpıcı detaylar açığa çıktı.

Milliyet'in haberine göre bölgeye ilk olarak kaçakçıların yaklaştığı, bu gruba müdahale edilmesinin ardından ağır silahlı 7-8 kişilik bir IŞİD grubunun üç nöbetçi askere ateş açtığı anlaşıldı. İrtibat kurulamayan askerin de IŞİD tarafından kaçırıldığı sanılıyor.

Kaynaklar, çatışmanın karakolun sorumluluk sahasındaki üç askerin nöbet tuttuğu, mayınlı saha olduğu belirtilen bölgede kaçakçı hareketliliğinden sonra yaşandığına işaret etti. Bu hareketliliğin ardından nöbetçi grubun kaçakçılara müdahale ettiği ve kaçakçıların sınır bölgesini terk ettiği belirtildi. Kaynaklar, bu olaydan bir süre sonra aynı bölgeye 7-8 kişi olduğu değerlendirilen ağır silahlı bir IŞİD grubunun geldiğini ve nöbetçi gruba ateş açtığını bildirdi. Kaynaklar, bir askerin yaşamını yitirdiği saldırıda, bir askerin yaralı kurtulduğunu, bir asker ile ise irtibatın kesildiğini doğruladı. İrtibatın kesildiği askerin IŞİD tarafından kaçırıldığının değerlendirildiği ifade ediliyor.

Bölge vuruldu

Kaynaklar, Suriye tarafından TSK mensuplarına açılan IŞİD kontrolündeki bölgedeki IŞİD mevzilerinin tank toplarıyla 20.40-21.30 saatleri arasında ateş altına alındığına dikkati çekti.