- IMKB

- 59.662
- Dolar

- 1,7675
- Euro

- 2,3245
- Altın

- 653,05
- Ankara : 0 °C
- İstanbul : 2 °C
- İzmir : 5 °C
- Adana : 8 °C
- Antalya : 7 °C
- Diyarbakır : 0 °C
Kilyos'ta gemi ikiye bölündü

GÖZE ÇARPANLAR |
Moldova bayraklı bir kuru yük gemisi, İstanbul Kilyos Güven Burnu açıklarında demirliyken şiddetli fırtına yüzünden karaya oturdu. Kırılan kuru yük gemisindeki 17'si Türk 21 personel kurtarıldı.
Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 03.00'de Ukrayna'nın Nikolayev Limanı'ndan Gemlik Limanı'na boş olarak seyretmekte olan "Orcun C" isimli Moldova bayraklı kuru yük gemisinin, İstanbul Kilyos Güven Burnu açıklarında demirliyken şiddetli fırtına nedeniyle demir tarayarak karaya oturduğu, burası kayalık olduğu için de geminin kırıldığı belirtildi.
Açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından havadan ve denizden sürdürülen personel kurtarma çalışmalarında, 17'si Türk 4'ü yabancı 21 personelin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kara Tahlisiye ekiplerince kurtarıldığı kaydedildi.
Kilyos Güven Burnu önlerinde karaya oturan ve kırılan Moldova bayraklı "Orçun C" adlı geminin 21 mürettebatının, deniz ve havadan tahliyeleri mümkün olmadığı için "varagele sistemi" kurularak karadan kurtarıldığı belirtildi.
YARDIM ÇAĞRISI
Malta bayraklı bir kuru yük gemisi de İstanbul Boğazı Karadeniz çıkışında batma tehlikesine karşın yardım çağrısında bulundu.
Gemlik Limanı'ndan Romanya'nın Köstence Limanı'na giden Malta bayraklı 82,5 metre uzunluğundaki "Pıper" adlı boş kuru yük gemisi, İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışı 11 mil açığında "makine arızası nedeniyle batma tehlikesi geçirdiği" için yardım istedi.
Bunun üzerine olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 2 adet kurtarma römorkörü sevk edildi.
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim







































