Kırık Kaburgaların Yerine Titanyum Barlar Yerleştirildi

Kırık Kaburgaların Yerine Titanyum Barlar Yerleştirildi

DENİZLİ Devlet Hastanesi’nde, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Rüştü Orhan’un göğüs kafesindeki dört kaburganın belli kısımları çıkarılarak, titanyum...

DENİZLİ Devlet Hastanesi’nde, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Rüştü Orhan’un göğüs kafesindeki dört kaburganın belli kısımları çıkarılarak, titanyum barlar yerleştirildi.

Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Polikliniği’ne göğsünde çökme, ağrı ve halsizlik şikayetleriyle başvuran Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Rüştü Orhan’ın yapılan muayenede kaburgalarında oynama olduğu tespit edildi. Çekilen röntgen filminde de kaburgalarında kırık ve tümör olduğu belirlendi. Yapılan detaylı tetkiklerde tümörün iyi huylu olduğu tespit edilince, üniversite öğrencisi, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökay Reyhan tarafından ameliyata alındı ve stratos yöntemiyle kaburgalarına titanyum bar yerleştirildi.

İki saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Rüştü Orhan, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Ameliyat öncesinde kendimi çok yorgun, halsiz ve bitkin hissediyordum, fazla hareket edemiyordum. Şimdi üzerimden bir yük gitti ve canlandım” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Gökay Reyhan, tümörün iyi huylu olduğunun belirlenmesinin ardından hastanın ameliyata alındığını belirtip, “Ameliyatta hastanın dört kaburgasından belli kısımlarını çıkardık ve çıkan kaburgaların yerine titanyum barlar yerleştirdik. Yaklaşık iki saat süren ameliyat sonucunda hastayı sağlığına kavuşturduk” diye konuştu.

Uygulanan yöntemle hastanın ameliyattan sonra rahat nefes alıp verdiğini ve görünüş olarak da göğsünde herhangi bir göçme olmadığını söyleyen Dr. Reyhan, “Kaburgalarına titanyum bar yerleştirme yöntemiyle hastamızın ameliyat sonrası yelken göğüs denilen göğüs kafesinin içeri çökmesini önledik. Hastanın böylelikle hem göğsünün görünümü değişti hem de rahat nefes alıp verebilmesi kolaylaşmış oldu. Bu yöntem kaburga kırıklarında, büyük travmalarda ve patlamalarda ve göğüs duvarı tümörlerinde uygulanmaktadır” dedi.

ONB(İÖ/CK)